Yes, we care

26.01.2013 23.03.2013
Alley Art Gallery Hasselt
Yes, we care

Met werk van FBS, ofte Finest Beefshop, en Bruce TMC ben je bij Alley alweer zeker van een grafisch-illustratief spektakelstuk. De Hasseltse galerie zorgt al steeds voor een opgemerkte bonus-malus voor zij die een rit langsheen (typo)grafische kunsttoppers wel genegen zijn. Yes, We Care klinkt het zorgzaam.

VERNISSAGE vrijdag 25.01 van 19-22 uur - op facebook

BS – FINEST BEEFSHOP
De broederband tussen Lennert Gavel en Gert Van Goethem werd gesmeed toen het heet (Dour Festival, zomer 2007) was en dat ijzersterke geloof in elkaar én eigen kunnen, leidde tot een raadselachtig, artistiek brandmerk van hooguit drie letters: F, B,S. In 2009, in de schoot van de Gentse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten traden ook Thomas De Ben en Polak hun bij én met een FBS-tattoo delen ze allen een bloedband.

Sinds 2012 zijn ze officieel gebaseerd in Gent op de Sint-Kwintensberg waar ze met Polak’s Finest Beef Shop hun grafische kunde etaleren. Naast grafisch bureau ook tattoo shop en draaien ze zowel puur illustratief werk als toegepaste typografie in hun grafische molen. Met FBS heb je alvast goed vlees in de kuip.

www.fbsstudio.com
www.finestbeefshop.com

BRUCE TMC

Bruce Tsai-Meu-Chong (1983) studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) richting Illustratie en werkt uitsluitend analoog. Van potlood op papier tot lakschilderijen op glas, Bruce TMC draait er de hand niet voor om. Met de grootste zorg fileert hij de actualiteit en nieuwe media en stileert het vervolgens in tekst en beeld.

Het werk van Bruce TMC bevat altijd een kritische noot die hij zoekend, teke- nend en schilderend weet te kraken. Vooral in zijn vrij werk zie je het grafische gruis van zijn bespiegelingen. Hij kanttekent de wereld en de (sociale)media.

www.brucetmc.com

Locatie

Alley Art Gallery
Dorpsstraat 38
3500 Hasselt

Organisatie

Alley Art Gallery