Wir/Nous/Wij

07.10.2009
Hasselt
Wir/Nous/Wij - deelnemers

Op woensdag 7 oktober 2009 vindt de derde editie van het cultuurplatform WIR/NOUS/WIJ plaats in Luik. Het motto van WIR/NOUS/WIJ is dit jaar 'ART PLATFORM - JEUNES CREATEURS' ofwel KUNSTEN PLATFORM - JONGE MAKERS! en is speciaal voor (jonge!) cultuurmakers uit het vakgebied Beeldende Kunst. Aan hen willen wij dit keer een professioneel forum bieden waarin zij van gedachten kunnen wisselen over uiteenlopende facetten van de kunstensector.

De jonge beeldende kunstenaars uit de Euregio-Maas-Rijn kunnen open en zonder taboes tijdens vier ronde tafelgesprekken hun gedachten uiteenzetten, hun initiatieven presenteren en over hun successen en moeilijkheden spreken. Iedere tafel is voorzien van een tolk. De doelstelling is de ervaringen te vergelijken in een informatieve en dynamische omgeving om zodoende een echte grensoverschrijdende samenwerking te laten ontstaan. De bijeenkomst beoogt bij te dragen aan een breed debat waarvoor alle actieve partners uit de artistieke wereld uitgenodigd zijn: scheppers, museum directeuren, organisatoren van tentoonstellingen, verantwoordelijken van galerijen, journalisten en kunstcritici.

Meer informatie over de vier 'Ronde tafels' en de aanmelding treft u aan op de website www.wirnouswij.eu. Na afloop zal er een synthese van de gesprekken gepresenteerd worden in aanwezigheid van de 3 gedeputeerden voor cultuur van de provincies Luik, Nederlands en Belgisch Limburg. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling van Urbain Mulkers en een informele babbel en een drankje. De entree is gratis.

Locatie

KunstinLimburg
Zuivelmarkt 33
3500 Hasselt

Organisatie