Tesi Samanunga

03.06.2012 30.09.2012
stad Bilzen Rijkhoven
stad Bilzen Bilzen
Tesi Samanunga

Op zondag 3 juni ging in onze stad 'Tesi Samanunga' van start. Dit uitgebreide kunstproject haalt topnamen uit de hedendaagse kunst naar Bilzen. Internationaal gerenommeerde kunstenaars als Guillaume Bijl, Wim Delvoye, Fred Eerdekens, Jan Fabre, On Kawara en Mash Vanvoorden blazen het zinnetje "Tesi samanunga was edele unde scona" nieuw leven in met werk rond taal. Daarnaast zet KeepDelete een participatieve expo op in het historisch stadscentrum. Vormgevers zullen er teksten van Bilzenaren omvormen tot kunstwerken.

Dit kunstproject geeft het stedelijk cultuurbeleid een stevige duw in de rug. Naast Kunst op de markt, de jaarlijkse kunstaankopen en de tentoonstellingsreeks EXPOapostelhuis wordt er nu ook professioneel werk gemaakt van hedendaagse kunst. Zoals bepaald in het cultuurbeleidsplan laten we de Bilzenaren via 'Tesi Samanunga' kennismaken met hedendaagse kunst. Bovendien koopt de stad de kunstwerken van Mash Vanvoorden en Andrea Wilkinson aan om het Bilzerse kunstpatrimonium verder uit te bouwen.

De website www.tesisamanunga.be geeft u een overzicht van wat er allemaal te ontdekken valt.

Curator: Martine Geerts

Opening:  zaterdag 2 juni 2012 met Luc Tuymans als gastspreker
Openingstijden & info locaties

 

'Tesi Samanunga' werd geselecteerd als Parallel Event bij Manifesta 9, de rondreizende Europese Biƫnnale voor Hedendaagse Beeldende Kunst, die deze zomer op de voormalige mijnsite van Waterschei neerstrijkt.

Locatie

Apostelhuis - Alden Biesen
Bosselaar 11 - einde Maastrichterallee
3740 Rijkhoven
Abdissenhuis Munsterbilzen
Abdijstraat 2
3740 Bilzen

Abdijstraat 2, 3740 Munsterbilzen

Organisatie

stad Bilzen