A Subjective Bus Line

31.05.2012 30.08.2012
FLACC Waterschei
Ludwig Tankowski - A Subjective Bus Line

De officiële geschiedenis van de Limburgse mijnen is gevisualiseerd en genoteerd. Echter de onofficiële en persoonlijke geschiedenissen dreigen echter te worden vergeten.

Klaman speelt met het subjective, namelijk hoe jaren na de sluiting van de mijnen een transformatie in het gedachtengoed van de voormalige mijnwerkers heeft plaatsgevonden. De weerstand tegen het werk en bijbehorende omstandigheden heeft in sommige gevallen plaats gemaakt voor een bijna romantisch terugverlangen naar het verleden. Klaman grijpt hier op in en laat de mijnwerkers tijdens deze bustour hun verhaal vertellen. Hij legt deze structuren bloot en geeft tegelijk de werkers de kans om hun verhalen te vertellen, voordat deze verloren gaan.

A Subjective Bus line (Genk) is een project van Grzegorz Klaman en FLACC en is tot stand gebracht in samenwerking met Het Vervolg vzw en met de steun van Meta vzw, de Vlaamse vereniging voor de erfgoedzorg van oude trams en bussen.

Elke vrijdag van 12u30 tot 14u30 en zaterdag van 15u00 tot 17u00

Vertrek: parkeerterrein voor Thor park, André dumontlaan 76, Genk - Waterschei (Koolmijn van Waterschei, Manifesta 9 Venue)

Individueel: €5 per persoon
Groep vanaf 20 personen: €85/20 personen + €2,5 per extra persoon

Ter plaatse opstappen kan, maar voor een zeker zitje reserveer je best viainfo@hetvervolg.org of via +3211603019.

Locatie

Thor park (voormalig Mijngebouw van Waterschei)
André Dumontlaan 67
3600 Waterschei

Organisatie