Stefaan van Biesen - Sensitive Islands

08.09.2012 24.10.2012
Art Borgloon Borgloon
Stefaan van Biesen - Sensitive Islands

Namens de werkgroep ART Borgloon en dienst cultuur stad Borgloon nodigen wij U van harte uit op de opening van de eerste tentoonstelling van het culturele werkjaar 2012-2013.  

Sinds 1990 onderneemt Stefaan van Biesen in binnen- en buitenland wandelingen, die hij bij wijze van performance, documenteert met video, foto's, maquettes, teksten, tekeningen.  In het oeuvre van Stefaan Van Biesen is een sterke verwevenheid ontstaan tussen denken, handelen, omgeving en welzijn. Het lichaam denkt, waardoor er een verstandhouding, een nabijheid tot stand komt met de wereld.

Van Biesen is een landschapskunstenaar. Hij werkt met het landschap, de omgeving en integreert de natuur in zijn kunst of communiceert ermee door middel van zijn kunst. In zijn artistieke visie worden concepten als lichaam-geest, natuur-cultuur niet langer als onverzoenbaar beschouwd.

De kunstenaar besteedt een belangrijk deel van zijn artistieke activiteit aan uitwisselingen en samenwerkingen met andere kunstenaars en deskundigen uit verscheidene disciplines. Hij is mede oprichter en lid van the Milena principle (www.themilena.com), een Europese denktank die kunstenaars en wetenschappers verenigt en WIT urban team.

www.stefaanvanbiesen.com

Locatie

Gasthuiskapel
Graethempoort 3bis
3840 Borgloon

Organisatie

Art Borgloon