Sideways Symposia - Moving On

15.09.2012
Trage Wegen vzw Zutendaal
Sideways 2012

SIDEWAYS SYMPOSIA
Setting Out – Menen, 19 augustus 2012
Moving On – Zutendaal, 15 september 2012

Sideways begint en eindigt met een publiek symposium: twee momenten van beschouwing en dialoog die met elkaar resoneren en in verbinding staan.

Met het eerste symposium 'Setting Out' (letterlijk: afreizen, op weg gaan) bereiden we ons voor op de Sideways expeditie. De krijtlijnen van het project worden voorgesteld en verschillende sprekers focussen op de bijzonderheid van trage wegen in België. We gaan op zoek naar thema's, sporen en grondlijnen die de artistieke karavaan kunnen begeleiden.

Vier weken later borduurt het symposium 'Moving On' in Zutendaal verder op deze inhoudelijke markeringen. De ervaringen van het mobiele Sideways laboratorium worden er geconfronteerd met verschillende verhalen en praktijkervaringen uit binnen- en buitenland. Beide symposia concentreren zich op de socio-culturele en ecologische aspecten van onderweg zijn. Ze werpen nieuw licht op discussies rond traagheid en creatie, wandelen en hedendaagse kunst, ecologie en toerisme, (im)mobiliteit en landschapsbeleving, topografie en verhalen.

volledig programma Sideways Symposia

Het symposium "Moving On" wordt mogelijk gemaakt met de steun van de PROVINCIE LIMBURG & Z33.

Locatie

De Lietenberg
Stalkerweg
3690 Zutendaal

Organisatie

Trage Wegen vzw