Rebecca Lenaerts: ‘Trekvogels / oiseaux voyageurs’

10.02.2010 31.12.2010
Genk
Rebecca Lenaerts

Een collectie van 1500 dia’s, gemaakt door een onbekend echtpaar tijdens hun vele reizen tussen het einde van de jaren 50 en het begin van de jaren 70, vormen de basis voor een audio visuele installatie die met deze oude vakantiefoto’s en een klankband een nieuw reisverhaal vertelt. 

Een verhaal over onder weg zijn, over de zoektocht naar de ultieme plek en de manier waarop mensen zich de wereld toe eigenen via de fotografie. ‘Trekvogels / oiseaux voyageurs’ wil een dialoog creëren tussen klank en beeld, tussen wat we horen en denken te zien, tussen waarneming en interpretatie, tussen droom en werkelijkheid, tussen feiten en vooroordelen.

In wekelijkse ateliers wordt met Vlaamse en Waalse kinderen rond de dia’s gewerkt. De verhalen, herinneringen en vertellingen van de kinderen worden verwerkt in de geluidsband, die deel uitmaakt van de installatie. Het project is een samenwerking Le Musée de la Photographie de Charleroi, het FotoMuseum Provincie Antwerpen en de kunsteducatieve organisatie MUS-E Belgium. 

Locatie

FLACC
Casino Modern, André Dumontlaan 2
3600 Genk
+32 (0)89 84 52 23

De openingstijden zijn afhankelijk van het op dat moment lopende project. Het is daarom aangewezen om vooraf contact op te nemen met FLACC.

Organisatie