Publieksmoment pit in de Servaeshoeve

25.03.2012 om 11u00
Z33 Groot-Loon
pit | uitnodiging publieksmoment 25 maart 2012

De lente komt eraan en daamee ontwaakt ook het project pit – kunst in de open ruimte van Borgloon-Heers uit zijn winterslaap. pit startte vorig jaar al met een aantal opmerkelijke kunstwerken, maar dit jaar worden er nieuwe kunstwerken toegevoegd.

Sinds 2011 brengt Z33 met pit kunst in de open ruimte in Haspengouw. In de buurt van Borgloon vind je intussen een heel aantal opmerkelijke kunstwerken die je anders naar de omgeving kijken. pit evolueert maand na maand.

Op zondag 25 maart huldigt Z33 drie kunstwerken binnen pit officieel in. Iedereen is van harte welkom vanaf 11u in de Servaeshoeve in Groot-Loon!

Paul Devens – Proximity Effect
In de Servatiuskerk maakt geluidskunstenaar Paul Devens een nieuwe geluidsinstallatie. Proximity Effect is op het lijf geschreven van deze prachtige kerk. Met behulp van luidsprekers en sensoren wordt de bezoeker meegenomen in een spel van tonen, geluiden van buitenopnames, akoestiek, echo en ruimte.
www.z33.be/z-out/pit/paul-devens-proximity-effect

Dré Wapenaar – Tranendreef
Ook de Tranendreef van Dré Wapenaar is terug! Je herkent de boomtenten in de dreef naar het kasteel van Hex misschien nog van vorig jaar, maar dit jaar kan je ook zelf een alternatieve overnachting in de traanvormige sculpturen boeken.
www.z33.be/z-out/pit/dre-wapenaar-tranendreef

Ardie Van Bommel – Field Furniture “Pure Nature”
Bij de boomtenten in de Tranendreef vind je nu ook Field Furniture “Pure Nature” van de Nederlandse Ardie Van Bommel. Zij brengt een zit-, was-, toilet-, en barbecue-eenheid gebaseerd op de paloxen of fruitkisten die je zo vaak ziet in het Haspengouwse landschap. Belangrijk voor Ardie Van Bommel is de ontmoetingen die rond haar kunstwerken plaatsvinden.
www.z33.be/z-out/pit/ardie-van-bommel-field-furniture-pure-nature

Naast deze drie kunstwerken, heeft Z33 ook aandacht voor een interessant studentenproject naar aanleiding van pit. De studenten vrije kunsten van de MAD-faculty werkten de laatste maanden rond kunst in de open ruimte onder de titel SPOOR.

PROGRAMMA PUBLIEKSMOMENT pit
zo 25.03.2012 - vanaf 11u
Servaeshoeve – Grootloonstraat 101 – Groot-Loon

11u
welkom door Jan Boelen (artistiek directeur Z33), Gilbert Van Baelen (gedeputeerde van de Provincie Limburg), Eric Awouters (burgemeester Borgloon)
geniet van een lekkere Loonse pannenkoek

vanaf 12u
bezoek Paul Devens – Proximity Effect (Servatiuskerk Groot-Loon)
bezoek alle kunstwerken van pit met de fiets (fietsen voorzien)
bezoek SPOOR, het project van de studenten vrije kunsten (MAD-faculty)

Locatie

Servaeshoeve
Grootloonstraat 101
3840 Groot-Loon

Organisatie