Publieksmoment pit aan het Klooster van Colen

04.05.2012 om 16u30
Opbouw Untitled #158 - Aeneas Wilder | pitHet vorige publieksmoment is nog maar net voorbij of Z33 presenteert in het kader van pit alweer twee nieuwe kunstwerken in Borgloon.

Op vrijdag 4 mei is iedereen welkom aan het Klooster van Colen voor de feestelijke inhuldiging van de nieuwe kunstwerken van Aeneas Wilder en Wesley Meuris. Het project pit – kunst in de open ruimte van Borgloon heeft intussen zoveel uitstraling dat ook minister Schauvliege aanwezig zal zijn op het publieksmoment.

Aeneas Wilder – Untitled #158

Aeneas Wilder (UK) bouwt een architecturale structuur in het landschap vlakbij het Klooster van Colen in Kerniel. De ronde constructie met een prachtig uitzicht van 360° wordt afgelijnd door uniforme verticale houten balken. Het kunstwerk betreden is een speciale ervaring die doet denken aan rondwandelen in een klooster. Het werk functioneert als een lens waardoor de bezoeker zijn gedachten en emoties kan focussen met het landschap van Kerniel als achtergrond.
meer info en foto's van Aeneas Wilder - Untitled #158

Wesley Meuris – Memento

Memento is een sculptuur op de centrale begraafplaats van Borgloon. Het kunstwerk van Wesley Meuris (BE) is een ankerpunt in het glooiende landschap en nodigt bezoekers uit om het te betreden. De architecturale structuur van het werk zorgt voor een speciale ervaring van kijken en dwalen. De uit staal opgebouwde ruimte daagt de verbeelding van de bezoeker uit. De intimiteit van de ruimte reflecteert de herinnering van haar omgeving.
meer info over Wesley Meuris - Memento

LOCATIE

 Klooster van Colen, Colenstraat 1, Kerniel (Borgloon)

PROGRAMMA

16u30
. welkom door Joke Schauvliege (Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur), Jan Boelen (artistiek directeur Z33), Gilbert Van Baelen (gedeputeerde van de Provincie Limburg), Eric Awouters (burgemeester Borgloon)
. interview met Wesley Meuris en Aeneas Wilder

. bezoek Aeneas Wilder – Untitled #158
. voorstelling educatief aanbod pit
. prijsuitreiking tekenwedstrijd lagere scholen: “Hoe ziet jouw kunstwerk voor Borgloon eruit?”
. met lekkere broodmaaltijd!

18u
. begeleide fietstocht naar Wesley Meuris – Memento (er zijn fietsen voorzien)

 

meer over pit

pit – kunst in de open ruimte van Borgloon-Heers is een project van Z33.
Z33 is een initiatief van de Provincie Limburg.
Z33 – kunst in de open ruimte wordt gesteund door het fonds voor culturele infrastructuur van de Vlaamse Gemeenschap.

Locatie

Organisatie