pit: 'Het verborgen werk'

25.11.2012 09.12.2012
Borgloon

Voorstudies voor Haspengouw

KUNSTWERKT presenteert in samenwerking met Pentagoon Academie Borgloon en Z33 'Het verborgen werk'.
Een kunstwerk is het eindproduct van een creatieproces: keuzes zijn gemaakt, twijfels overwonnen, fouten zijn gewist. Het (kunst)werk is af en verhult daarmee het werk dat eraan vooraf ging. De tentoonstelling ‘Het verborgen werk’ is gewijd aan dit creatieproces. De tentoongestelde werken zijn geen eindproducten. Het zijn ideeën en voorstudies, die inzicht bieden in de achterliggende drijfveren van de kunstenaar.

Een groep niet-professionele kunstenaars werkte onder begeleiding van Herman Maes. Geïnspireerd op een fictieve ruimte in de regio Haspengouw ontwikkelden ze ideeën, voorstudies en deze tentoonstelling.

De workshop maakt deel uit van het kunstproject PIT, dat Z33 – huis voor actuele kunst opzette in de open ruimte van Borgloon-Heers. ‘Het Verborgen werk’ werd gerealiseerd door KUNSTWERKT in samenwerking met Pentagoon Academie Borgloon.

Deelnemende kunstenaars:  Brenda Ailola, Isabelle Crombez, Frans Daels; Deborah De Haes, Luc Gielis, Joep Gosen,  Johan Govaerts,  Hans Maes,  Joke Timmermans, Rob Timmermans, Patrick Vandeput, Eddy Vandenbossche

Begeleider: Herman Maes

 

OPENING

Wanneer: 25 november 2012 om 11u tot 17u

TENTOONSTELLING

Wanneer: 1, 2, 8 en 9 december van 14u tot 18u

Waar: Stoomstroopfabriek, stationstraat 54, Borgloon

Locatie

Stoomstroopfabriek Borgloon
Stationstraat 54
3840 Borgloon

Organisatie