Patrick Meylaerts - Dumont 20 - 90 (vervolg)

31.08.2012 30.09.2012
Genk Waterschei

Patrick Meylaerts toonde in juni enkele terroir producten in de André Dumontlaan 28 in Waterschei, Genk. In september vestigt de kunstenaar zich opnieuw in de Dumontlaan, maar op nummer 36.

Daar toont hij o.a. werk uit de reeks ‘Insider’. Het materiaal - terrilgesteente, gerecycleerd plastiekafval, klei - waarmee Meylaerts werkt heeft een directe link met de geschiedenis van de mijnen. de materiaal waaruit de hoofden gemaakt zijn.

Het terrilgesteente wat tot meer dan 1000 meter onder onze voeten opgegraven werd om aan de kolen te geraken die onze grootouders verwarmde en voor de noodzakelijke energie zorgde om de eerste grote industrialisatiegolf op gang te brengen. Olie, basisgrondstof van kunststoffen en honderden andere toepassingen waarbij we ons leven erzonder moeilijk kunnen voorstellen. Klei waarin de eersten van ons kookten en nu de meesten van ons in investeren.

Met dit werk werpt Patrick Meylaerts enkele vragen op over de nood aan grondstoffen in onze huidige maatschappij: Zal de ongebreidelde honger naar grondstoffen zorgen voor de handhaving van onze levenswijze of zal ze net zorgen voor het omgekeerde. Zal het zoeken naar oplossingen om tot een duurzame groei te komen ecologisch noodzakelijk zijn of nog eerder, economisch gewenst?

openingsuren:
vrijdag 18u tot 22u
zateredag & zondag 13u30 tot 19u

www.patrickmeylaerts.be

Dit maakt deel uit van Dumont 20 - 90, een Manifesta9 Parallel Event

Locatie

Dumont 20-90
André Dumontlaan 20 – 90
3600 Genk Waterschei

Organisatie