Oproep aanvraag werkperiode

Open Call
23.12.2010 01.02.2011
Genk
Flacc

Wie: beeldende kunstenaars in diverse media en disciplines


Waar: FLACC, Genk in België 
Wanneer: een aaneengesloten periode van 3 maanden of ongeveer 90 dagen verdeeld over verschillende periodes vanaf september 2011 tot september 2012

Deadline: 1 februari 2011 

FLACC schept als werkplaats voor beeldende kunstenaars de organisatorische, inhoudelijke en technische voorwaarden om een aantal unieke kunstenaarsprojecten te realiseren. Daartoe selecteert de organisatie jaarlijks maximaal tien kunstenaars - uit binnen- en buitenland, jong en ervaren - om een nieuw project op te zetten. We zoeken hierbij een evenwicht tussen autonome en onderzoeksprojecten en kunstenaars die concreter aan de slag gaan met de historische, geografische of sociale context van het centrum.

FLACC beschikt over professioneel uitgeruste ateliers voor metaal- en houtbewerking, een digitale studio (film en fotografie) en een ovenatelier voor keramiek, brons en glastoepassingen. De organisatie is ook op de hoogte van de productiemogelijkheden van en werkt samen met naburige werkplaatsen, scholen en bedrijven om kunstenaars optimaal bij te staan. Een overzicht van de faciliteiten kunt u op www.flacc.info/uitrusting_ateliers.pdf terugvinden.

De oproep voor een werkplaatsproject is open voor alle beeldende kunstenaars. Door de diversiteit van onze werkplaatsen is de oproep voor projecten in diverse media en disciplines. Projecten met aandacht voor de specifieke geografische, culturele, sociale of historische situatie van FLACC (of Genk/België) hebben onze voorkeur, alsmede projecten die uitgaan van de faciliteiten van FLACC. De werkperiode is 3 maanden fulltime of ongeveer 90 dagen verdeeld over de periode september 2011 tot September 2012. FLACC biedt, naast technische, inhoudelijk en organisatorische begeleiding, de kunstenaars een accommodatie, een werkplaats, reiskostenvergoeding en een klein productie budget.

Aanvraagprocedure
Om een aanvraag in te dienen, vragen wij u om het aanvraagformulier (www.flacc.info/applicationform.pdf) te gebruiken. De aanvraag moet bestaan uit een uitgebreid projectvoorstel, een nauwkeurig gecalculeerd budget, een (voorkeurs)werkperiode en C.V (in woord en beeld).

Meer informatie
Zie www.flacc.info voor meer informatie of contacteer Luuk Nouwen of Sarah Indeherberge via application@flacc.info .

Locatie

FLACC
Casino Modern, André Dumontlaan 2
3600 Genk
+32 (0)89 84 52 23

De openingstijden zijn afhankelijk van het op dat moment lopende project. Het is daarom aangewezen om vooraf contact op te nemen met FLACC.

Organisatie