With My Tongue in Your Cheek - Stéphane Querrec

21.05.2011 om 20u00
FLACC Lier
Stéphane Querrec

De derde performance van Stéphane Querrec vindt plaats op 21 mei om 20u00 bij Voorkamer (H.Geeststraat 7, B-2500 Lier) in kader van de tentoonstelling In- and outside - writing.
Stéphane Querrec

With My Tongue in Your Cheek is een toneelstuk dat is geschreven en geregisseerd door Stéphane Querrec. Het is een voortzetting van zijn onderzoek aan de Jan van Eyck Academy Maastricht (NL), het Pages Magazine Tehran (IR), de Bonner Kunstverein (DE) en het Kulturhuset Stockholm (SWE). Het project wordt ontwikkeld tijdens verschillende presentaties, waarvan de eerste in december 2010 in FLACC plaatsvond. De tweede presentatie vond plaats in Komplot (Brussel) in maart 2011 en de laatste zal plaatsvinden in de Voorkamer op 21 mei om 20u00.

De reeks performances begint met de productiviteit van psychische negativiteit, die gedeeltelijk samenvalt met concepten uit de psychoanalyse, met name de bijzonder originele en populaire van Melanie Klein: de projectieve identificatie.

In het kader van de reeks openbare performances zal ook een aantal mensen uit het publiek op het toneel worden gevraagd. De kunstenaar zegt de deelnemers letterlijk voor wat ze moeten zeggen, zin na zin, en steelt daarmee als het ware hun tekst. De kunstenaar fungeert als de 'souffeur', en zo ontstaat geleidelijk het verhaal.

Door subjectief lijden, collectieve agressiviteit en projectieve identificatiemethoden een centrale plaats te geven in de esthetische ervaring, wil Querrec de kritische ruimte tussen aanspreken en identificeren verkennen en daarmee de grens opzoeken van wat een samenleving, een persoon, van zichzelf kan herkennen.

Locatie

Voorkamer
H. Geeststraat 7
2500 Lier

Organisatie