Matchbox

27.06.2009 14.08.2009
Hasselt
matchbox

Matchbox, een initiatief van vzw KUNSTWER[t] is een rondreizende tentoonstelling doorheen alle Vlaamse provincies en Brussel. Matchbox is een tentoonstelling op wielen, waarin de ontmoeting tussen een professionele en een niet-professionele kunstenaar centraal staat. Er wordt telkens werk van twee kunstenaars getoond, twee kunstenaars waartussen een zekere ‘match’ bestaat. Voor Limburg werken Fia Cielen en Cathérine Petré samen, en Samira El Khadraoui en Saskia Oosterlynck. Jan Boelen – artistiek directeur Z33 en Ronald Van de Sompel – voormalig artistiek directeur FLACC selecteerden de kunstenaars.

De invulling van deze ontmoeting kan heel diverse vormen aannemen. Het kan gaan om een echte ontmoeting tussen de kunstenaars, een geregistreerd gesprek, een confrontatie van hun werk, een gezamenlijk gecreëerd werk, een werk waarin de professionele kunstenaar ingrijpt, of andersom, een gedeelde bron van inspiratie. Vijf partners zijn actief bij dit project betrokken: Kunstmuseum aan Zee, MuHKA, SMAK, WIELS en Z33. Zij vormen de ankerpunten van het project in iedere provincie. Ook de openingsmomenten vindt telkens plaats bij het betreffende museum en wordt gekoppeld aan een bijzonder evenement. Daarna volgen een drietal tussenstops in de provincie waar de box gedurende een aantal dagen halt houdt.

De start van het Matchbox project vond plaats op zaterdag 27 juni in Z33 tijdens de vernissage van de tentoonstelling Werk Nu. Hierna blijft hij er nog een paar dagen staan alvorens door te reizen naar FLACC en het Absolutely Free Festival. Van 4 t/m 10 juli en 10 t/m 14 augustus staat de box in FLACC. In Z33 kan je hem bezoeken van 30 juni t/m 3 juli en van 12 juli t/m 7 augustus. Op donderdag 13 augustus is er een voorstelling van deze editie in FLACC. De werken die Fia Cielen, Cathérine Petré, Samira El Khadraoui en Saskia Oosterlynck in het kader van dit project maakten, worden hier getoond. 

KUNSTWERK[T]
Matchbox
Matchbox op FLACC      
over Fia Cielen op HISK
websiteCatherine Petré

Locatie

Z33
Zuivelmarkt 33
3500 Hasselt
+32(0)11 295 960

Openingsuren:
dinsdag - zaterdag: 11:00 - 18:00
zondag & feestdag: 14:00 - 17:00
maandag gesloten

Organisatie