Marta Volkova en Slava Shevelenko - IJselijke gebeurtenissen in de omgeving van Kyoto in 2008

01.04.2010 30.04.2010
Genk
Marta Volkova en Slava Shevelenko - IJselijke gebeurtenissen in de omgeving van Kyoto in 2008

Voor een project voor de internationale kunstmanifestatie Save the Sharks in Munster, realiseren Marta Volkova en Slava Shevelenko (RU) een installatie van porseleinbeelden, getiteld IJselijke gebeurtenissen in de omgeving van Kyoto in 2008.

Het onderwerp komt voort uit de aloude relatie tussen mens en natuur. Aan alles waardoor zij gefascineerd zijn in deze relatie – geruchten en werkelijkheid, wensen en manipulaties, streven en dromen – willen zij de uitdrukking geven in dit project. Hun fascinatie ligt in de relativiteit van standpunten, uitingen en geldende conventies binnen onze samenleving en komt voort uit een ironiserende houding ten opzichte van de geldende normen binnen de kunst en tracht de actuele norm en de daaraan verbonden mythologie met satire tegemoet te treden. In hun werk "beschrijven" zij bepaalde gebeurtenissen, die in werkelijkheid niet gebeurd zijn, maar wel hadden kunnen gebeuren. Hierbij leunt de compositie op classicistische elementen, terwijl de wijze van expressie en compositorische opbouw op de Renaissance en op elementen uit de popcultuur geënt is.

De voorbereidingen en eerste studies zijn in april in FLACC ontstaan en worden verder uitgewerkt tijdens een werkperiode in EKWC in Den Bosch.

Locatie

FLACC
Casino Modern, André Dumontlaan 2
3600 Genk
+32 (0)89 84 52 23

De openingstijden zijn afhankelijk van het op dat moment lopende project. Het is daarom aangewezen om vooraf contact op te nemen met FLACC.

Organisatie