Marie Sester (FR/USA)

organisatie: Z33
08.11.2011 om 20u00
Z33 Hasselt
Marie Sester (SWE)

Marie Sester werkt voornamelijk met digitale technologie in diverse media en formats. Geboren in Frankrijk begon Sester haar carrière als architect. Haar interesse verschoof echter al snel van het ontwerpen van ruimtelijke infrastructuren naar het onderzoeken van ideologische structuren en hoe cultuur en politiek ons gevoel van plaats beïnvloedt.

Nadat ze in 1993 een residency kreeg in Japan verlegde ze haar praktijk meer en meer naar het verkennen van de publieke ruimte, met de creatie van installaties en experimentele, driedimensionale en interactieve werken. In 2000 verhuisde ze naar de VS waar ze momenteel in New York werkt. Sester ontving in 2002 een Creative Capital Grant. Met haar installaties en websites ontving ze de Honorary Mention in Interactive Art van Ars Electronica (2003), een Webby Award for Net Art (2004) en een plek op de  "50 Coolest Websites" van Time Magazine Online (2004).Recente interactieve installaties maakten deel uit van de biennales in Seoul en Singapore (2008) en werden getoond in het SFMOMA en Tate Modern.

Een van haar interactieve installatiewerken ACCESS maakt deel uit van de Z33 tentoonstelling Architecture of Fear en zal van 08.11-25.11.2011 opgesteld worden in de publieke hal van gebouw D in de PHL (Elfde-Liniestraat, openingsuren: 8u -20u).

ACCESS is een anoniem trackingsysteem dat onwetende voorbijgangers achtervolgt met een spotlight en een geluidsstraal. Het combineert de sociale controle van hedendaagse surveillance technologieën met onze drang naar entertainment en manipulatie. De bediening en activatie van het trackingsysteem gebeurt door de bezoekers van de ACCESS website www.accessproject.net.

www.sester.net

Deze A-Z lezing gaat uitzonderlijk door in: PHL Elfde-Liniestraat 23, Hasselt. Gebouw D.
zaal: Corbu-Montessori  (D123)
Aansluitend aan de lezing kan u het werk ACCESS, dat Marie Sester toont in Architecture of Fear, de expo die loopt in Z33, bezichtigen en vindt de openingsreceptie plaats.    

De lezingen zijn gratis mits inschrijving.
Registreer je hier voor de A-Z lezing met Marie Sester.


Registratie

Reserveer je plaats online


Locatie

PHL
Elfde-Liniestraat
3500 Hasselt

Organisatie