The Machine

02.06.2012 30.09.2012
Genk
The Machine

De industriële revolutie was de revolutie van de ingenieurs. Nu zijn het designers die een nieuwe revolutie inluiden. Designers maken deel uit van netwerken die hun in staat stellen nieuwe materialen, eigen machines en systemen te ontwikkelen. Ze gaan op zoek naar manieren om hun werk zelf te produceren en distribueren. Deze ontwikkelingen bieden een alternatief voor massaproductie, maar ook voor een andere economie en maatschappij.

De tentoonstelling The Machine gaat in dialoog met C-mine en haar industriële verleden. Op deze voormalige mijnsite zijn nog steeds restanten aanwezig van de machines die Genk als één van de grootste industriesteden in Vlaanderen op de kaart zette.

Design Hub Limburg presenteert naast de tentoonstelling The Machine een uitgebreid programma met workshops, evenementen en designers in residence. Er wordt o.a. een mode weekend georganiseerd door DSGNRMRKT, een brede introductie rond 3D printing en een workshop door Fablab Genk waarbij dagelijkse apparaten worden gehackt. Een netwerk avond brengt industrie en ontwerpers samen voor een uitwisseling over het ondernemen van de toekomst. Om inzicht in het design proces te geven worden geselecteerde designers uitgenodigd voor een residentie op C-mine.

Openingstijden: Dinsdag – Zondag: 11u-18u, Maandag: gesloten
Toegang: gratis

www.the-machine.be

Locatie

C-mine Cultuurcentrum Genk
C-mine 10
3600 Genk

Organisatie