Lezing Kóan Jeff Baysa uit Los Angeles, Curator EXIT/13 Vrije Kunsten

21.06.2013 om 18u00 19u00
MAD-faculty Waterschei

Voor de eindejaarstentoonstelling van de Mad-Faculty werd curator Koan Jeff Baysa uit Los Angeles voor de tentoonstelling voor de Vrije Kunsten aangetrokken.

Op vrijdag 21 juni om 18.00u, voor de opening van de Exit tentoonstelling, geeft Koan Jeff Baysa een lezing over zijn gerealiseerde projecten en hoe hij als curator te werk gaat. Deze lezing gaat door in hetzelfde gebouw als de EXIT 13 tentoonstelling.

Toegang gratis, wel INSCHRIJVEN

 

over Koan Jeff Baya

Koan Jeff Baysa is als curator werkzaam in L.A., Hij is Whitney Museum ISP Curatorial Alumnus en daarnaast is hij kunstcriticus, AICA lid, kunstverzamelaar en dokter.
Dr Baysa cureert tentoonstellingen en forums die zich richten op de perceptie, acculturatie, duurzaamheid, toegang tot creatieve ervaringen en de zintuiglijke mens. Vanuit zijn medische achtergrond is hij geïnteresseerd in het visueel onderzoeken van zintuigelijke stimuli waarbij alle zintuigen aan bod kunnen komen zowel de auditieve, visuele, tactiele als olfactorische stimuli. Hij organiseert interactieve evenementen en workshops. Hij is een voorstander van mashups die schijnbaar ongelijksoortige onderwerpen vermengen om het innovatief denken en het ontwerpen te voeden. "

Koan Jeff Baysa realiseerde tal van internationale tentoonstellingen. Op zijn blog vind je een overzicht van een aantal projecten waarvan hij curator was. Daarnaast is hij artistiek directeur van Institute Art and Olfaction in L.A. en geeft hij advies aan o.a.  Collectrium (Art inventory management platform), Medical Avatar (3D), Art Omi (International Arts Center), …

 

Locatie

Thor park (voormalig Mijngebouw van Waterschei)
André Dumontlaan 67
3600 Waterschei

Organisatie

MAD-faculty