Lara Mennes - Between Stories

19.08.2012 24.10.2012
C-mine Cultuurcentrum Genk Genk
Lara Mennes - Between Stories

De jonge Antwerpse kunstenares Lara Mennes (1982) won in 2009 de prestigieuze Prijs Jonge Belgische Schilderkunst met Cité, foto’s die ze maakte in Winterslag. In de tentoonstelling in de galerie van C-mine cultuurcentrum toont ze dit werk maar ze komt ook met nieuw werk.

Lara Mennes gaat in haar foto’s op zoek naar het geheugen van plekken, naar een verleden dat zich met mondjesmaat laat ontdekken maar toch subtiel zichtbaar is gebleven in de architectuur. Vaak gaat het om details, om achtergelaten dingen die verdwijnen zodra het gebouw gerenoveerd of afgebroken wordt.

In haar nieuw werk Capturing the sensible en Het lelijkste land ter wereld gaat ze verder op de ingeslagen weg en toont werk dat haar manier van kijken verfijnt en verdiept.

Ook voor dit nieuwe werk liet ze zich inspireren door Limburgse plekken en maakte ze o.a. een serie foto’s in het leegstaande ziekenhuis van Genk, een plek die in het collectief geheugen van de streek een belangrijke plaats inneemt.

Lara Mennes (1982, BE) studeerde fotografie aan Sint-Lukas in Brussel, Kunstgeschiedenis & Archeologie aan de Vrije Universiteit Brussel en Fine Arts aan het Central Saint Martins College of Art and Design, University of the Arts in Londen.
www.laramennes.be

De tentoonstelling is iedere dag geopend van 10 – 17 uur en is gratis toegankelijk.

Locatie

C-mine Cultuurcentrum Genk
C-mine 10
3600 Genk

Organisatie

C-mine Cultuurcentrum Genk