kijkdag Kinderkunstenfabriek - Futur Passé

14.04.2012 om 14u00 17u00
FLACC | C-mine Cultuurcentrum Genk | Manifesta 9 Waterschei

Futur Passé, want het verleden ligt er onder elke steen, op elke hoek van de straat, in elke woonkamer. Maar elk verleden draagt ook een toekomst in zich. Verleden vertelt over morgen, en later toont wat vroeger was.

Futur Passé, niet alleen die moeilijke vervoeging in het Frans, maar een doos vol mogelijkheden om als artiest samen met de kinderen mee aan de slag te gaan. De deelnemende kunstenaars werd gevraagd te reageren op deze thematiek en een workshop voor kinderen op te zetten. Na een tweedaagse introductie kozen de 100 deelnemende kinderen hun workshop voor de rest van de week. Centraal stond het proces en het stapsgewijs werken naar een artistieke output. Het resultaat van dit proces is te bewonderen op zaterdag 14 april.

Curator: Gerda Dendooven
Kunstenaars: Maarten Vanden Eynde, Eline Cautreels, CollectiefJANNY, Kristien Follon, Kaleb de Groot, Michèle Matyn, Tinka Pittoors en Jill Ryckaert

De Kinderkunstenfabriek 2012 is een project van C-mine cultuurcentrum, FLACC en Manifesta 9.


De Kinderkunstenfabriek 2012 wordt mogelijk gemaakt met de financiële steun van het stedenfonds van de stad Genk en met medewerking van de dienst cultuur, de dienst wijkontwikkeling en Gigos Waterschei.

Locatie

Thor park (voormalig Mijngebouw van Waterschei)
André Dumontlaan 67
3600 Waterschei

Organisatie

C-mine Cultuurcentrum Genk
Manifesta 9