Jacques Charlier - No style, only ideas

15.09.2013 10.11.2013
cultuurcentrum Hasselt Hasselt

Jacques Charlier (°1939, Luik) is als kunstenaar autodidact. Hij begint zijn loopbaan als bediende op de provinciale technische dienst. Wanneer hij docent grafiek wordt aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Luik betekent dat een voedingsbodem voor zijn persoonlijke productie. Zijn demarche wordt ondersteund door een kritische analyse van de kunstwereld, de kunstmarkt en de avant-garde. In zijn zoektocht naar het afstemmen van idee en medium geeft hij voorrang aan een multidisciplinaire benadering. Door beurtelings te kiezen voor schilderkunst, fotografie, video, muziek, schrift, beeldhouwkunst, installaties, stripverhaal, publiciteit... assimileert hij met evenveel gemak de taal van de diverse stijlen en stijlperiodes.

Jacques Charlier stelt regelmatig tentoon in binnen en buitenland. Hij is ook vertegenwoordigd in talrijke privé collecties, collecties van Belgische instellingen zoals de Franse Gemeenschap, de musea voor moderne kunst van Antwerpen, Brussel, Gent en Oostende, evenals in het Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean in Luxemburg.

www.jacquescharlier.be 

Vernissage: zondag 15 september 2013 om 15 u in de fotogalerij 

Openingstijden: di t/m vr 10 tot 17 u, za & zo 13 tot 17 u. Op 1 november 2013 is de tentoonstelling geopend van 13 tot 17 u.

Toegang: gratis

Locatie

cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt
+32 11 22 99 31

Organisatie

cultuurcentrum Hasselt