Das Treffen

16.12.2012 24.02.2013
CIAP Hasselt
Das Treffen - Caroline Coolen

Das Treffen is een duo-presentatie met kunstenaars Caroline Coolen (°1975, B) en Bart Van Dijck (°1973, B). Das Treffen is zowel een ontmoeting als een gevecht. De sculpturen, tekeningen en video’s in deze tentoon-stelling gaan in dialoog met elkaar, soms vreedzaam, maar soms ook strijdlustig. Het thema ‘strijd’ is bij beide kunstenaars vaak al aanwezig in het werk an sich.

In het werk van Caroline Coolen transformeert het landschap dikwijls tot een slagveld. Haar tekeningen en sculpturen zijn heroïsche taferelen van nederlagen en overwinningen. Zij refereert daarbij aan de historische schilderkunst en zij is geïntrigeerd door het landschap in zijn verschillende verschijningen. Ze plaatst zichzelf daarbij in de rol van de toeschouwer die gefascineerd kijkt naar het schaakspel tussen natuur en mens.

Het werk van Bart Van Dijck is eerder eclectisch. Zijn werken zijn dikwijls geïnspireerd door volksculturen, tradities en rituelen. Zijn video’s, tekeningen en sculpturen zijn tegelijk een mix en een clash tussen ‘exotische’ en lokale culturen, tussen verleden en heden, tussen ‘high art ‘en ‘low art’. Beide kunstenaars zijn docent sculpture aan de MAD Faculty Hasselt.

De tentoonstelling in CIAP is opgevat in 2 fasen. Vanaf 16 december 2012 start de proloog – waarbij op verschillende locaties in de stad beelden van beide kunstenaars opduiken. Tegelijk zullen Caroline en Bart in de vorm van een open atelier de tentoonstelling opbouwen in CIAP. Ook het creëren van een tentoonstelling is namelijk een artistiek proces (en soms een strijd?) an sich. De toeschouwers krijgen de kans hierop hun blik te werpen.

De tweede fase van de tentoonstelling DAS TREFFEN start in januari 2013. Op zaterdag 12 januari om 20u in CIAP wordt de tentoonstelling feestelijk heropend voor het grote publiek in de vorm van een performance.
De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 24 februari 2013. Tijdens de tentoonstellingsperiode zullen enkele publieke activiteiten georganiseerd worden.

Opening deel 1 op zondag 16 december 2012 om 15u op het oud kerkhof van Hasselt
Opening deel 2 op zaterdag 12 januari 2013 om 20u in CIAP

Kunstenaarsgesprek met rondleiding op zondag 3 februari om 15u in CIAP

das Treffen op facebook

Foto (c) Caroline Coolen

Locatie

CIAP
Site Gelatinefabriek, Armand Hertzstraat 21 bus 1
3500 Hasselt
+32 (0)11 22 53 21

Openingsuren:
dinsdag tot en met vrijdag: 11:00 - 18:00
zaterdag en zondag: 13:00 - 17:00

Organisatie