Jon Stam

Jon Stam

 

Jon Stam's werk zweeft tussen kunst en praktisch design. Hij ontwerpt op autobiografische manier objecten die een link hebben naar actuele thema's zoals het toenemende gebrek aan tactiliteit, de noodzaak aan conservatie, en het kortstondige karakter van het digitale.

 

Stam studeerde cum laude af aan de Design Academy Eindhoven met zijn Curiosity Cabinet. Zijn rariteitenkabinet kan beschouwd worden als portfolio en archief in één. Zijn kabinet zet aan tot een nieuwe manier van denken over digitale en fysieke inhouden de manier waarop beiden worden geselecteerd, opgeslagen en geraadpleegd.

 

Latere projecten, zoals An Imaginary Museum (een digitaal gehackte View-Master) en Bioscope (een digitale filmkijker geactiveerd door de gebruiker), zorgen voor de exploratie en ontwikkeling van nieuwe digitale ervaringen, en het genereren van verbindingen tussen het nieuwe en oude, het stilstaande en bewegende, 2D-en 3D-informatie.

 

Naast zijn eigen design studio Commonplace, werkte Stam als design researcher aan de MAD-faculty in Genk en coördineerde hij artistieke projecten voor o.a. kunstencentrum Z33 in Hasselt. Momenteel geeft Stam les aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. 

www.commonplace.nl

 

Terug naar C-my Portfolio 2013

Locatie

Organisatie