Cabra Marcado Para Morrer - in het kader van Europalia

30.11.2011 om 20u15
Europalia - Cabra Marcado Para Morrer

europalia.brasil, Brazilië en de diversidade in het hart van Europa??
Brazilaanse film

Europalia is een toonaangevend internationaal festival dat om de twee jaar zijn aandacht vestigt op een land en zijn cultureel erfgoed. Van oktober tot februari plaatst dit festival alle denkbare kunstvormen in de kijker : muziek, beeldende kunst, film, theater, dans, literatuur, architectuur, design, mode, gastronomie... Voor zijn 23ste festival, neemt Europalia u mee naar Brazilië ! Dit land in beweging, resoluut modern en naar de toekomst gericht is beïnvloed door zijn origines en de mozaïek aan volkeren die het samenstellen.

In samenwerking met Europalia toont Zebracinema de Limburgse première van het Brazilaanse meesterwerk ‘CABRA MARCADO PARA MORRER’
Eduardo Coutinho, Rio de Janeiro, 1984, 119’

Eduardo Coutinho (°1933, São Paulo) is een Braziliaanse regisseur, scenarioschrijver, acteur en filmproducent. Hij is vooral bekend voor zijn uitstekende, zeer menselijke documentaires, zoals Edifício Master. Als geen andere, en met veel fijnzinnigheid, kan hij de emoties van de gewone mens op het grote scherm tonen.??Hij brengt zijn meesterwerk Cabra marcado para morrer, een documentaire die hij in 1964 is beginnen draaien in de Nordeste. Hij moest het project opbergen met de komst van de dictatuur, maar keerde twintig jaar later met de camera in de hand om de tonen hoe de politieke strubbelingen de mensen heeft beïnvloed. Het resultaat is een van de belangrijkste documentaires uit de filmgeschiedenis, die twaalf internationale prijzen heeft gewonnen, zoals in Rio, Berlijn, Parijs en Havana.

info & tickets
in samenwerking met Zebracinema

Locatie

Organisatie