On the false and the fair

13.08.2011 17.09.2011
On the false and the fair
De focus van ALLEY mag dan al op hedendaags grafisch talent liggen, het brandpunt voor de tentoonstelling On The False And The Fair ligt deze keer op fotografie. Met Liesje Reyskens wist Alley een Limburgs toptalent te strikken. In haar kielzog pikt Karolien Bollen opnieuw de draad op met haar kunstfotografie. 
VERNISSAGE vrijdag 12.08.11 van 19 tot 22 uur

LIESJE REYSKENS
Liesje Reyskens studeerde in 2007 af met grote onderscheiding voor haar fotografisch autonoom werk en werd toen al een groot talent genoemd. Een inschrijving voor de Canvascollectie nadien bevestigde dat en tot twee keer toe mocht haar werk deel uitmaken van de expositie in dé Brusselse cultuurtempel Bozar. Daaropvolgend ging de bal aan het rollen met exposities in Galerie Al- bus lux in Roosendaal en een paar maanden later ook een expositie in Ververs Modern Art Gallery in Amsterdam en Van der planken galerie in Antwerpen.
De sterke interesse voor Reyskens kunstfotografie zorgde voor opdrachten voor diverse magazines en projecten voor verschillende opdrachtgevers zo- als o.a. De Morgen Magazine, Elle-magazine, Goedele Magazine, stad Genk, design platform Limburg en Z33, Sony, EMI,Reclamebureau VLL BBDO,.. Op die manier profileert ze zich als een sterke fotografe met een internationaal ogende stijl.
Als kuntsfotografe zoekt ze steeds naar het kantelpunt tussen realisme en fantasie. Haar foto's willen de jeugdige onschuld portretteren met sprookjesachtige schijn, maar tegelijk zit er een 'kink in de kabel', alsof er in dat sprookje een zwarte bladzijde schuil gaat. Make-up en styling doet ze geregeld zelf en vooral in settings kiest ze voor eigenzinnige, originele en beeldversterkende decors.
www.liesjereyskens.com

KAROLIEN BOLLEN
Karolien Bollen mag dan al vooral bekend zijn als de drijvende kracht achter Paplou -de niet van nostalgie verstoken vintage conceptstore in Hasselt- dat ze eigenlijk fotografe is, weten vooral de insiders. Toch, toen ze in 2002 afstudeerde als Meester in de Fotografie (KHLim) heeft ze enkele opgemerkte reeksen gemaakt over Sicilië, Costa Rica, Los Angeles en in 2006 deed zij – voor De Velinx – al wat Kamagurka later zou doen in Man Bijt Hond namelijk de taalgrens documenteren op eigenzinnige wijze.
Haar fotografisch oog is mee gevormd door een cinefiele blik. Meer dan tien jaar geleden organiseerde Karolien Bollen onder meer 'Film Fiction', toentertijd de eerste Limburgse beurs met cinefiele prularia als één van de uitingen van haar verzamelhobby. Een hobby die uiteindelijk zou leiden tot Paplou, de winkel in de Dorpsstraat die steeds meer tijd opslokte ten koste van haar fotografie.
Voor On The False And The Fair keert ze terug naar de fotografie én vooral de oorsprong: fotograferen met handmatige Nikkormat. Verstoken aan de digitale fotografie kiest ze voor authenticiteit waarbij lichtmeting, cadrage, scherpstelling als een ambacht worden beoefend. Rondrijdend, rondkijkend en foto's maken – zo is het voor Karolien ooit begonnen en zo klikt het nu opnieuw.
www.paplou.be
ALLEY
Dorpsstraat 38/1
3500 Hasselt
hello@alley.be
OPEN van woensdag tot zaterdag van 11u tot 18u, en op afspraak.

Locatie

Organisatie