Kick off GameHUB

23.11.2010 om 12u00 15u00
GameHUB

GameHUB combineert de onderzoeksresultaten over game development van PHL, UHasselt, KHLim en Groep T. De onderzoekers ontwikkelen,  samen met studenten, drie pilootgames.

De processen van de totstandkoming van een (serious) game worden gedocumenteerd en de opgedane kennis stroomt door naar ondernemers, onder andere d.m.v. studiedagen en workshops. Hierbij worden niet enkel gamebedrijven betrokken maar wil GameHUB ook de interesse wekken van starters en andere ondernemingen. Het project is gestart in april 2010 en loopt twee jaar. Hierna zal GameHUB als kenniscentrum bereikbaar zijn via de game-incubator op C-mine, in Genk.

Tijdens de receptie kun je drie tentoonstellingen bezoeken die een idee geven van de drie games die ontwikkeld worden.
Voor de game i.s.m. New Belgica vzw waarin we het verhaal vertellen van de Gerlache die in de 19de eeuw naar Antarctica gevaren is, laten we je zien wat de bemanning deed toen hun voedselvoorraad begon te slinken.
Het Firmament vertelt een verhaal met marionetten en je kunt er ons eerste prototype van een speelkruiscontroller uitproberen. Trek aan de draadjes en de marionet op het scherm beweegt.
Voor Unizo-Limburg wordt er een ondernemersgame ontwikkeld en is er een eerste versie in de vorm van een bordspel. Het spel wordt gespeeld in een originele setting, niet voor gevoelige zielen...

Schrijf je in voor de kick off op www.gamehub.be/nl/kickoff

Locatie

Organisatie