Toegepast 7

Een presentatie van jong ontwerptalent

Peters: Boutique Vizique, Wim Celis, Horst Rickels, Roel Vandebeek

Coördinator: Huub Berger

Toegepast 7 laat het "Work in Progress" zien van de jonge ontwerpers en hun peter. Zowel de object-ontwerpen als de maquettes, dummy's en ontwerpschetsen worden op en in 'tafelvolumes' gepresenteerd, refererend naar de 'werktafel' van de ontwerper, de plek waar het ontwerp is ontstaan. 

Kurt Carmans - Draaitafel/Turntable
Draaiorgels, het zij straatorgels, kermisorgels, danszaalorgels of orchestrions, waren voor de Tweede Wereldoorlog populaire instrumenten. 
Na de Tweede Wereldoorlog nam de invloed van radio en grammafoon snel toe. De orgels werden vervangen door geluidsinstallaties. Ook de juke-box was een populair alternatief. Hoewel men de techniek is blijven perfectioneren werd aan de vormgeving van het draaiorgel weinig veranderd. Vandaar het idee om het draaiorgel, tegenwoorden een stukje 'folklore', even terug 'een plaats te geven' en te voorzien van een hedendaags jasje: het draaiorgel als draaitafel, 'turntable'. 

Gitte Harzé - 4°
4° bestaat uit een reeks lampen die men moet situeren inde woonsfeer. Ze omvat 3 gelijkvormige tubes die elk op een eigen manier - door een andere materialiteit - verlichten. Door de kegelvormige basis vinden ze steeds in een andere positie hun evenwicht. 

Lieve Torbeyns - We Could Be Heroes
Portretten van rock-heroes uit zachte en harde pastels op papier. 'We Could Be Heroes' sluit perfect aan op de campagne en beweegt zich in dezelfde rocksfeer. Het project zet enkele 'rock-heroes' die mee de rockgeschiedenis hebben bepaald in de spotlights. De rock-heroes zijn voorgesteld op een persoonlijk wijze, vanuit de eigen ervaring en beleving. We Could Be Heroes heeft niet dezelfde commerciële bedoelingen als Rock TV. Door de keuze van kleur en vorm beelden deze werken een persoonlijke rockwereld en -sfeer uit waarin de rock-hero en zijn idealen centraal staan.

Jack Vanlommel - Little Tex Appeal
'Little Tex Appeal' in samenwerking met Boutique Vizique, handelt over verliefdheid en de zoektocht naar die liefde. In de performance wordt het publiek betrokken in een soort interactie waardoor ze zelf op zoek kunnen gaan naar de verschillende emoties bij verliefdheid. Ze kunnen zich eraan spiegelen, ermee instemmen, zich verwonderen, zich vragen stellen of zich zelfs verzetten tegen die emoties. 

Michaël Verheyden - Drie mini-collecties van telkens drie tassen
De collecties zijn opgebouwd rond uitgepuurde archetypes en doordachte systemen. Ze onderscheiden zich qua vormentaal en materiaalgebruik. 
Collectie 1 bestaat uit een draagtas Eleanora, een boekentas Rainer en een agenda Agenda, uitgevoerd in dik tuigleder mete en koord als sluiting. 
Collectie 2 met namen als Brian, Stephen en Tim, bestaat uit een heuptasje, een draagtas en een weekendtas in gewaxte katoen, afgewerkt met enkele ringen en stevige draagriemen. 
Collectie 3 tenslotte bestaat uit een enveloppetasje Libelya, en twee draagtassen Delayla en Gladys. Ze zijn ervaardigd uit boxleder met een lederen koord als riem en sluitsysteem. 

Locatie

Organisatie