OUT

27.06.2010 10.10.2010
OUT logo

Met Z33 op stap langs kunst in de openbare ruimte in Hasselt.

Z33 stippelde de stadwandeling OUT uit langs 9 kunstwerken in de openbare ruimte in Hasselt. OUT gaat langs Z-OUT projecten, Z33 projecten en andere kunstwerken in de openbare ruimte in Hasselt. Z-OUT is het project rond kunst in de openbare ruimte van Z33. Meer over de stadswandelingen en gidsbeurten

Fotowedstrijd voor jongeren
Z33 daagt jongeren tussen 14 en 25 jaar uit om de 9 kunstwerken op te zoeken en te fotograferen. Meer over de wedstrijd

OUT met een gids
Tijdens het weekend (27.06 -10.10.2010) kan je de wandeling gratis doen met een gids van Z33. De gids geeft je het verhaal over deze kunstwerken en ook over de recente geschiedenis van kunst in de openbare ruimte en over de visie van Z-OUT. Groepen kunnen een OUT rondleiding met gids reserveren.
Je kan ook zelf op pad gaan met het OUT-plannetje dat gratis verkrijgbaar is bij Toerisme Hasselt, bij Z33 of hier te downloaden.

meer info

Kunst in de publieke ruimte in Hasselt
De wandeling begint bij INNERCOMA. Met de tentoonstelling INNERCOMA transformeert Philip Metten het tentoonstellingsgebouw van Z33 tot een gigantisch sculptuur. Een andere tentoonstelling in Z33 waarlangs de wandeling voert, is "Time Tomb" van Arcangelo Sassolino: een reusachtige en trage metronoom die bijna de volledige ruimtes inneemt van twee begijnhofhuisjes in Z33.

Naast deze tentoonstellingen zullen ook werken van Willo Gonnissen, Liliane Vertessen, Piet Stockmans, Hugo Duchateau, Michaƫl Verheyden en Panamarenko aan bod komen in de stadswandeling. Bovendien leidt de route ook naar de kanaalkom in Hasselt, waar vorig jaar de Badeend van Florentijn Hofman te zien was. Wie weet duikt hij ook dit jaar weer op?

 

meer info

 

Locatie

Organisatie