Learning While Performing, Performing While Learning - Martino Gamper

28.05.2010 30.05.2010
Wood turning - Martino Gamper

In het kader van Design by Performance ontwikkelt Martino Gamper de performance Learning While Performing, Performing While Learning.

Van vrijdag 28 mei tot zondag 30 mei zal er een performance door Italiaans designer Martino Gamper plaatsvinden in Z33. In deze performance speelt Gamper de rol van een leerling in een houtdraaierij.

Onder de professionele leiding van de Vlaamse Gilde van Houtdraaiers (http://www.houtdraaiersgilde.be) zal hij zichzelf verdiepen in deze traditionele techniek. Het leerproces zal opgevoerd worden als een act waarin de overdracht van kennis centraal staat. De oorsprong van houtdraaien dateert rond 1300 VC toen de Egyptenaren als eerste het noodzakelijke materiaal voor ontwikkelden. De techniek bestaat al eeuwen en werd geperfectioneerd door verschillende belangrijke beschavingen. Tijdens deze performance zal hij een poging wagen om deze eeuwenoude techniek onder de knie te krijgen.

Gamper’s activiteiten zijn afgeleid van een blijvende interesse in de psychosociale aspecten van design. Nieuwsgierigheid is ook een belangrijk aspect in zijn werk (100 chairs in 100 days, furniture while you wait, …), zoals dat ook het geval is bij Learning While Performing, Performing While Learning.

De performance van Martino Gamper zal ook samenvallen met de laatste dag van Borderline, de Cumulus conferentie België (26-29 mei). Deze conferentie staat voor het verkennen en beleven van de verschillende facetten van grenslijnen en voor de manier waarop grenzen en beperkingen overwonnen worden. Cumulus is de internationale associatie van universiteiten en hogescholen voor kunst, design en media.

Learning While Performing, Performing While Learning zal plaatsvinden op:
vrijdag 28 mei van 11u tot 18u
zaterdag 29 mei van 14u tot 18u en van 20u tot 22u
zondag 30 mei van 14u tot 17u

Locatie

Organisatie