Z33 Vakantieland

27.03.2010 28.03.2010
Debug

Het tv-programma Vlaanderen Vakantieland wordt 20 jaar en om dat te vieren, strijkt het een heel weekend lang neer in Hasselt voor een groot evenement. Z33 vormt het decor van de Vlaanderen Vakantieland uitzending van 20 maart. Z33 organiseert dan ook op 27 en 28 maart een aantal extra activiteiten.

Let op:  de geplande performances op 3 april worden hierdoor geannuleerd.

Zaterdag 27 maart - Edhv 'Debug’
Z33 krijgt bijzondere kunstenaars over de vloer: het ontwerpbureau Edhv laat insecten posters ontwerpen. Live te zien op 27 maart...

Zondag 28 maart - Unfold en Tim Knapen 'L'Artisan Electronique'
Tijdens de loop van de tentoonstelling kunnen de bezoekers zelf voorwerpen modelleren op een virtuele pottenbakkersdraaischijf. De laatste 10 objecten die gemaakt zijn, worden steeds getoond in een projectie. Op enkele data, waaronder 28 maart, worden een aantal van deze objecten verder bewerkt. Ze worden live in klei gemaakt met een 3D-printer, een hoogtechnologische machine die objecten produceert zoals een printer teksten afdrukt.

Zaterdag 27 en zondag 28 maart - gratis gidsbeurten
Tijdens het ganse weekend lopen er gidsen rond in de tentoonstelling. Zij staan voor iedereen ter beschikking en geven graag een woordje uitleg bij de tentoonstelling. Zaterdag en zondag zijn er ook om 11u, 13u en 15u interactieve rondleidingen speciaal toegespitst op (jonge) gezinnen.

Zaterdag 27 en zondag 28 maart - speciale activiteit voor families
Tijdens het weekend wordt een speciale Vlaanderen Vakantieland activiteit georganiseerd in het zaplab, de educatieve ruimte van Z33. Ouders met kinderen kunnen samen via allerlei doe-activteiten de tentoonstelling op een andere manier beleven.

De tentoonstelling individueel bezoeken met je kinderen kan ook met de zapflap, een leuke kijkwijzer met allerhande kijk- en doe-opdrachten. Gewapend met vergrootglas en stickerblad val je van de ene ontdekking in de andere...

uitzonderlijke openingsuren
- zaterdag 27 maart: 10u tot 18u
- zondag 28 maart: 10u tot 17u

 

Locatie

Organisatie