Design by Families

gezinsactiviteit in het kader van Design by Performance
14.03.2010 om 14u00 17u00
Bruno Munari

Families die samen hedendaagse kunst ontdekken? Heerlijk. Samen uit, samen thuis. Z33 nodigt je uit!
Op zondag 14 maart 2010 krijgt je gezin de kans om z’n talenten te ontplooien. Eerst neemt een gids je mee op een interactieve tocht doorheen de tentoonstelling Design by Performance. De objecten in deze expo hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gemaakt tijdens een performance of vormen er zelf één. Denk aan een vaas gemaakt door bijen, of een machine die voortdurend kaarsen produceert.

Daarna maak je mobiles onder begeleiding van juweelontwerpster Roos De Krom. Deze in de lucht rondzwalpende schoonheden worden gebaseerd op de werken van Bruno Munari, een creatieve duizendpoot die zijn talent verdeelde over verschillende vakgebieden, waaronder design. Zijn revolutionaire ideeën over de ontwikkeling van creativiteit bij kinderen worden ‘metodo Munari®’ genoemd, een bekend begrip dat staat voor creatief denken. De mobiles blijven nadien gedurende de tentoonstelling ‘Design by Performance’ in het zaplab te bewonderen.

Je wordt verwacht om 14.00 uur. De workshop duurt tot 17.00 uur. Inschrijven kan niet meer, de workshop is volzet. Binnenkort meer leuke familie-activiteiten in Z33: volg de website.

Locatie

Organisatie