Toegepast 8

Een presentatie van jong ontwerptalent

  • Geoffrey Brusatto - PHL, grafische en reclamevormgeving
  • Luc Doucé - KHLim, productdesign
  • Leen Lisens - KHLim, productdesign
  • Piet Stockmans
Linde Hermans begeleidde de laureaten van Toegepast 8.

Toegepast 8
Onder begeleiding van Linde Hermans (ex-laureate van Toegepast) presenteren drie jonge vormgevers de resultaten van een intensieve samenwerking. Z33 koos het thema tactiliteit als rode draad voor de tentoonstelling. Ontwerpers zijn tactiele mensen bij uitstek. Zij kunnen nergens 'afblijven'. De ontwerper-kunstenaar, bij wie tactiliteit de laatste jaren een steeds grotere rol speelt, is Piet Stockmans. Hij is de grondlegger en bezieler van de Limburgse vormgeving. Daarom nodigden wij ook Piet Stockmans uit om samen met de jonge garde te flankeren rond ditzelfde thema.
 
Geoffrey Brusatto, Luc Doucé, Leen Lisens stellen nieuw werk en hun afstudeerprojecten tentoon terwijl Piet Stockmans met ‘Mensenhuiden’ vrij werk toont en dus niet het toegepaste werk dat we van hem gewend zijn. Linde Hermans stond in voor de coördinatie en de vormgeving van de tentoonstellingsruimten.

Samen vlechten, vouwen, schuiven, rekken ze.


Les anciens

Leo Aerts, Huub Berger, Wim Celis, Peter Firman, Thomas Geboers, Linde Hermns, Arie Kaptein, Jo Klaps, Tine Lambert, Luk mestdagh, Ick Reuvis, Severine Schafer, Roel Vandebeek, Lucas Vanlessen, Jan Kuppers & Michael Verheyden.

Locatie

Organisatie