Toegepast 9

Een presentatie van jong ontwerptalent

Linde Hermans begeleidde de laureaten en stond in voor de vormgeving van de tentoonstelling. Mobiliteit en beweeglijkheid vormen de rode draad. 

Bij Toegepast 9 werd voor het eerst de Jaga Creativity Award uitgereikt. Jaga reikt aan een van de deelnemers een prijs uit van €1.250. Met dit initiatief wil Jaga een brug slaan tussen de bedrijfswereld en de wereld van vormgevers en kunstenaars en creativiteit stimuleren. 

Merel Eyckerman - Dirc-teur en acrobaat
Zoeken naar evenwicht en je bewust zijn van het feit dat je elk moment weer uti balans kan raken, maar op het moment zelf toch geniet van het bijna vliegen. 

Evy Peuters - Minim
Minim is een innovatieve kantoor-licht-oplossing die ervoor zorgt dat je op je bureauvlak de wettelijk verplichte hoeveelheden licht hebt. Door het scharniersysteem en de gekleurde plexi van minim verander je in een handomdraai je minim van werk- naar sfeerverlichting. 

Jeff Rutten - Pak Lucht
Pak Lucht is een zelfopblaasbare zitmodule die je makkelijk kan transporteren en kan gebruiken op alle terreinen. Je kan de module, afhankelijk van het gebruik en van de omgeving, uitbreiden met ander modules tot verschillende configuraties. 

Sylvia Fiten - Zonder titel
Sylvia is altijd al gefascineerd geweest door de maatschappelijke stempel 'gek'. Wat is gek? Zijn we dat niet ergens allemaal een beetje? En zijn die andersdenkende niet vaak de kleurrijke personen in ons leven? Degenen die, op het kinderlijke af, geloven dat alles kan? Sylvia is overtuigd van de kracht van ons denken, zoals het citaat zegt: "De werkelijkheid is niets minder dan je eigen perceptie ervan." (A.M. Postema). In haar werk doet ze een poging om de mensen aan het denken te zetten over de waarden in onze consumptiemaatschappij. 

Ben Van Orshaegen - 3,22
Toegepast 9 gaf Ben Van Orshaegen de gelegenheid om terug iets functioneels te creëren. Niet meer alleen rekening houden met de vormgeving maar ook met de functie van een object. Met de jeneverfeesten in zijn achterhoofd, ontwierp Ben voor T9 een jeneverglaasje. Diepgevroren aluminium koelt de jenever een hele avond lang. Het jeneverglas bestaat uit twee lemeenten, aluminium en een coating. De titel 3,22 verwijst naar de inhoudsmaat an het glas. 

Locatie

Organisatie