Toegepast 10

Een presentatie van jong ontwerptalent

Serge Haelterman begeleidde de laureaten van Toegepast 10.


Toegepast 10
Bij Toegepst 10 werd voor de tweede keer een Jaga Creativity Award uitgereikt aan één van de vijf deelnemers, Sarah Ponet. De award houdt in dat de laureaat de netwerken en knowhow van verwarmingsspecialist Jaga kan gebruiken om op zoek te gaan naar de juiste partners in de bedrijfswereld.

Met dit initiatief wil JAGA een brug slaan tussen de bedrijfswereld en de wereld van vormgevers en in beide 'kampen' de creativiteit stimuleren, precies wat ook het Platform Vormgeving Limburg beoogt met Toegepast.

Daan Linsen - 366
'366' is een transparantie agenda, een boek dat dagelijks evolueert. De inhoud is de verpakking. Dagelijkse notities, aantekeningen zorgen voor een steeds veranderende cover. Voordeel van deze agenda is ongetwijfeld dat ze niet jaargebonden is, u kan er maw elke dag van het jaar in beginnen. 

Hanne Put - Chain & Plus
Chain: De eenvoud van een element en het contrast ervan met de complexiteit van het geheel door ze op een willekeurige manier tegen elkaar te leggen vormen identieke tegels een complex patroon. De mogelijkheden zijn onbeperkt en het geheel is uniek. 
Plus: Tafellaken met extra functies. De scheurlijnen over de breedte van het materiaal dienen om het tafellaken de gewenste afmetingen te geven. Aan de hand van de scheurlijnen aan de zijkanten kunnen er bijpassende servietten worden gemaakt. De servietten zou men kunnen bedrukken met spelletjes.

Karen Wuytens - Switch-n-Stitch & Pick-Nick
Switch-n-Stitch: Drie delen van een bol, in verschillende groottes,w orden gecombineerd door toeveoging van een bovenplaats. Zo ontstaat de moduletafel 'Switch-nStitch, een lage salontafel. Met enkele basisvormen kan je de tisch switchen in oneindig veel variaties, afhankelijk van je eigen interieur of behoeften van het moment. 
Pick-Nick: 12u30u. Middagpauze. De zon schijnt. Geen zin in de grootkeuken van het werk. De oplossing: picknicken

Maarten De Ceulaer - Souplesse Chair & Corian Quatorze
Souplesse Chair: De functionaliteit en flexibiliteit van dit meubel zijn geïnspireerd op het mnselijk lichaam. Net zoals ons spierstelsel en onze gewrichten ons lichaam soepel en stevig maken, ontstaat er uit het gekozen materiaal en de fabricagewijze een soepel en stevig meubel, dat eender welke positie kan aannemen. 
Corian Quatorze: Met dit meubel speelt Maarten met het contrast tussen strak, minimalistisch design, nieuwe materialen enerzijds en traditionele technieken en materialen anderszijds. Het ontwerp maakt eveneens gebruik van de lichtdoorlatendheid van Corian. 

Sarah Ponet 
Alle ontwerpen zijn in de eerste plaats een soort talisman voor personen met specifieke angsten. Door de talismannen te integreren in de kledij en er mode van te maken, worden ze ook voor andere bruikbaar als accessoire. 
Vogelbroche/Vogelsjaal/Vogelwanten: Spelt de broche op, sla de sjaal om je hals, trek de wanten aan: ga nu, beschermd tegen vogels en vogelangsten, naar buiten.
Solve your problems: Een talisman voor personen met watervrees. Speld de broche op, bij contact met water zal het papier oplossen en zal de kern uit piepschuim komen bovendrijven. Het piepschuim dient als symbolische houvast in het water. Kom met een gerust hart in de buurt van water. 
Catholic Cooking: Deze ontwerpen zijn gemaakt voor een vrouw zonder noemenswaardige angsten, maar met een sterk geloof: Soeur Elisabeth-Marie Croes, Sarah Ponets 'Tante Nonneke'. Gebruik de ontwerpen als symbool of als gebruiksvoorwerp in de keuken. 

Locatie

Organisatie