Toegepast 12

Een presentatie van jong ontwerptalent

realiseerden onder begeleiding van Michaël Verheyden een nieuw ontwerp.

Toegepast 12
De presentatie Toegepast 12 staat voor vier kritische geesten die niet van plan waren zomaar te doen wat van hen verwacht werd.
Iedere deelnemer heeft zijn project uitvoerig uitgediept, zonder rechtstreeks resultaat voor ogen. Dit zorgde voor de nodige onzekerheid, maar tegelijk voor een grote vastberadenheid om Toegepast 12 tot een goed einde te brengen.

Michaël Verheyden begeleidde de vier ontwerpers en stond in voor de vormgeving van Toegepast 12. De tentoonstellingsvormgeving is een vervolg op de elfde editie van Toegepast. Enkele kenmerken komen terug, maar met nieuwe accenten.

Toegepast 12 is geen grote show, maar presenteert wel twee maal vier ijzersterke werken. Het getoonde werk heeft, naast zijn esthetische kwaliteit, ook een kritische ondertoon. Toegepast 12 balanceert zo op de grens tussen vrij en toegepast werk.

Voor deze twaalfde editie werd samengewerkt met Jaga, JBC en Expertise centrum Digitale Media. Aan een van de deelnemers wordt de Jaga Creativity Award uitgereikt. De winnaar kan de netwerken van verwarmingsspecialist Jaga gebruiken.


Wim Buts: Objets Trouvés

Goed design vind je in alle vormen en op de meest onverwachte plaatsen. Met Objets Trouvés geeft Wim Buts alledaagse ontwerpen de aandacht die ze verdienen. Hiervoor ontwikkelde hij de website www.objets-trouves.be waarop iedereen zijn favoriete ontwerp kan posten.

Tom Peeters: Piano Fire
Communicatie is vandaag vaak onlosmakelijk verbonden met machines. Tom Peeters laat twee chatrobots met elkaar praten. Wanneer twee machines in dialoog gaan, ontstaan mysterieuze gesprekken. Piano Fire is de grafische uitwerking van de vonk die tussen twee machines overspringt.

Tom Vanwelkenhuyzen: First things first

Een film, of de opeenvolging van beelden, dwingt toeschouwers het perspectief van de auteur in te nemen. Voor First things first projecteert Tom Vanwelkenhuyzen filmpjes van YouTube met een techniek om beeld te manipuleren. Door de toeschouwer terug macht te geven, komen subliminale boodschappen aan het licht.

Hanne De Wyngaert: Ace of Hearts
Wat maakt een beeld een modefoto? Is modefotografie even vergankelijk als mode zelf? Hanne De Wyngaert ging op zoek naar de betekenis van modefotografie. Met Ace of Hearts vertaalt Hanne haar onderzoek in een reeks fotoshoots.


JBC Fasion Award

De JBC Fashion Award  wordt uitgereikt aan een modeproject bij Toegepast. Hanne De Wyngaert werd begeleid door het creatieve en het technische team van JBC. Haar ontwerp 'I Wish you...' dress wordt opgenomen in de JBC feestcollectie 2007. 

Locatie

Organisatie