Signé Chanel

FOCUS OP MODE
11.03.2010 om 20u15
Chanel - avant le défilé

Hannelore Knuts, internationaal topmodel en gezicht  van exclusieve merken als Chanel, Gucci, Marc Jacobs en Prada, werd door het modemuseum van Hasselt uitgenodigd als curator van een expo rond haar carrière, inspiraties en ontmoetingen. Het resultaat kan u vanaf 27 maart bekijken in UltraMegaLore - Fashion Icon Testimony In het kader van deze tentoonstelling selecteerde DOC’Z samen met Hannelore Knuts en het Modemuseum Hasselt drie documentaires over de fascinerende modewereld. Starten doen we met Signé Chanel:

Signé Chanel is een 5-delige documentaire (Episode 1: Afwachting Episode 2: Twijfels Episode 3: Rituelen Episode 4: Slapeloze nachten Episode 5: De Collectie) over de geboorte van de couture collectie van het wereldberoemde modehuis Chanel. Van de allereerste schets van de hand van Karl Lagerfeld tot aan Chanels glamoureuze catwalk. Signé Chanel neemt je mee achter de schermen van het wereldberoemde modehuis dat in 1909 werd opgericht door Coco Chanel en tot op de dag van vandaag een van de grootste en meest invloedrijke modelabels in de wereld is. Als kijker maak je mee hoe de haute couture collectie ontstaat. Van een idee en schets van Karl Lagerfeld, de interpretatie van de hardwerkende naaisters tot aan de uiteindelijke presentatie door de supermodellen op de catwalk in aanwezigheid van sterren, kunstenaars en de allerrijksten van deze wereld. De hoeveelheid werk en talent die in een kledingstuk gestopt worden zijn onbeschrijflijk, en niets wordt aan het toeval overgelaten. Signé Chanel is dé ultieme mode documentaire en een must-see voor iedere fan van Chanel en mode in het algemeen en geeft een bijzonder beeld van een wereld die normaal alleen voor insiders toegankelijk is.

Op vertoon van uw DOC’Z ticket  van 11 maart kan u gratis de tentoonstelling ‘ULTRAMEGALORE’ in het Modemuseum in Hasselt bezoeken (27.03 - 06.06.2010)
Meer info op www.modemuseumhasselt.be

Donderdag 11 maart om 20u15
Frankrijk, 2005, 130 minuten
Regie: Loïc Prigent
Met:  Karl Lagerfeld e.a.

Locatie

Organisatie