SCENTS:LOCKS:KISSES

02.10.2005 08.01.2006

Om het vijftigjarig bestaan van het provinciaal kunstonderwijs in Limburg te vieren, organiseren kunstencentrum Z33, de Provinciale Hogeschool Limburg en de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt een internationaal MAIL-ARTproject.
Kunstenaar Guy Bleus is curator van dit project.

MAIL-ART is een bestaand transnationaal netwerk van kunstenaars die werken met communicatiemedia (post, fax, telefoon, internet, …). Guy Bleus nodigt honderden buitenlandse en Limburgse kunstenaars uit om deel te nemen.

Het thema 'scents:locks:kisses' (geuren, haarlokken, kussen) en het medium post zijn de enige beperkingen die de kunstenaars opgelegd krijgen. De kunstenaars mogen beide gegevens verder interpreteren. De keuze viel op dit thema door de herinneringswaarde van geuren en door de lichamelijkheid van haarlokken en kussen. Daarmee willen de initiatiefnemers het feest van vijftig jaar provinciaal kunstonderwijs luister bijzetten.

In het najaar van 2005 stellen Guy Bleus en Z33 de werken tentoon in het kunstencentrum en - virtueel - op een nieuwe website rond het project.

Locatie

Organisatie