inschrijvingen Canvascollectie 2010

09.12.2009 15.01.2010
canvascollectie visual

Tijdens het voorjaar van 2010 komt er een nieuwe editie van de Canvascollectie. net zoals in 2008 wordt dit multimediale project georganiseerd door Canvas in samenwerking met de meest belangrijke partners in Vlaanderen en Brussel, waaronder Z33. Ditmaal doet ook Wallonië mee en wordt RTBF een volwaardige partner.

Er zal dus nog breder gemobiliseerd worden. Er zullen nog mooiere ontdekkingen worden gedaan. Vooral van belang in alle fasen van de Canvascollectie is waar een werk over gaat, zijn beeldende kracht, de positie die de kunstenaar in zijn/haar werk inneemt, hoe dat vertaald wordt in vorm en materiaal, welke relatie er met het publiek wordt aangegaan en hoe het zich plaatst in de hedendaagse kunst; ongeacht zijn herkomst.
De Canvascollectie zoekt daarom opnieuw gemotiveerde en creatieve kunstenaars die aan deze dialoog willen meedoen. Ook ditmaal is er een professionele prijs van 10.000 euro, een publieksprijs van 6.000 euro en een tentoonstelling voor een nieuw talent.

Het uitgebreide reglement van De Canvascollectie kan je nalezen op de Canvaswebsite.

Deelnemen?

Ben je bereid om jouw werk te delen met andere kunstenaars, de professionele jury en de kijkers van Canvas? Inschrijven kan met je meest recente werken nog van 9 december tot 15 januari 2010.

 

Foto: © Tom Van Cleynenbreugel

Locatie

Organisatie