Z33 in transitie

Z33 gaat een spannende tijd tegenmoet: de nieuwbouw- en verbouwingswerken starten; het huis voor actuele kunst wordt een maat groter. Daarbij zet Z33 stappen in de richting van een nieuw, toekomstig organisatie- en tentoonstellingsmodel waarin intensief zal worden samengewerkt met verschillende partners zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau.

Het hoofdgebouw, Vleugel ’58, is sinds de zomer gesloten. De begijnhofhuisjes werden heringericht om ruimte te creëren voor MANUFACTUUR 3.0 (01.10.2016 – 29.01.2017), een dynamische tentoonstelling die nieuwe vormen van productie voorstelt en TOEGEPAST 21 (30.10.2016 – 29.01.2017) dat de jaarlijkse lichting nieuw designtalent in de schijnwerpers zet.

Daarnaast werkt Z33 volop verder aan projecten buiten de eigen muren: zo staat de realisatie van nieuwe werken voor kunst in de open ruimte van Limburg in de steigers, treedt Z33 op als gastcurator voor buitenlandse tentoonstellingen, wordt er wederom een programma voorbereidt dat plaatsvindt in Milaan tijdens de Salone del Mobile, en deelt Z33 zijn expertise als partner in (internationale) samenwerkingsprojecten.

In aanloop naar de opening van het nieuwe gebouw in 2018 gaat de regionale, nationale en internationale ontwikkeling van Z33 in hoog tempo door.

In de komende maanden zullen wij al deze nieuwe projecten, de nieuwe strategie, coöperatieve plannen, het tentoonstellingstraject, de onderzoekslijnen en natuurlijk de nieuwbouw, toelichten via de website, nieuwsbrief en social media. Volg Z33!

Locatie

Organisatie