Nocturne #3 MANUFACTUUR 3.0

15.12.2016 om 18u00 21u00

Donderdag 15 december zetten we voor de laatste keer 's avonds de deuren open. Je kan de tentoonstellingen MANUFACTUUR 3.0 en Toegepast 21 bezoeken. In Z33 kan je deelnemen aan enkele speciale activiteiten:

18u45 Serieuze praat: Het Geïllustreerd Blad. Lezing William Ludwig Lutgens en Wouter Poolman (Toegepast 21)

19u15 Robot, Quo Vadis? Een live event met Henrique Nascimento en Erik Vlemmix

 20u00 Jeneververhalen en afvalbierjenever proeven. Een avond met Henriëtte Waal

18u00-21u00 Printbar met KOPIJ en Guido de Boer

19u00-21u00 Winterse versnaperingen door Ilse Maes & Het Steger. Met o.a. de eerste oesterzwammen van Funghi Lab geteeld 

 18u30-21u00 Museumrun Stadstriënnale meer

Donderdag 15 december, van 18u00 tot 21u00
In Z33, Zuivelmarkt 33 in Hasselt
Vrije toegang

 

18u45 - Serieuze praat: Het Geïllustreerd Blad
Lezing William Ludwig Lutgens en Wouter Poolman (Toegepast 21)

Verantwoordelijke uitgever William Ludwig Lutgens en redactielid Wouter Poolman bespreken de eerste editie van het Geïllustreerd Blad, de toekomst van het Geïllustreerd Blad en hoe het dan financieel verder moet met dat blad.
Mooie exemplaren van het Geïllustreerd Blad zijn ter plaatse te verkrijgen aan een zeer toegankelijke, economische prijs.

Signeersessie achteraf.

19u15 Robot, Quo Vadis?
Debat in het kader van 'Guidelines for the Human Factor' van designers Henrique Nascimento & Erik Vlemmix (MANUFACTUUR 3.0)

Filosofen Fabian Baumer en Nort Vlemmix zijn gespecialiseerd in ethiek en de consumentenmaatschappij. In het kader van de tentoonstelling MANUFACTUUR 3.0 zullen ze een gesprek voeren over de consequenties van technologie vandaag en in de toekomst. Hierbij komen onder meer reflecties aan bod over de impact van technologische vooruitgang op onze maatschappij en de wijze waarop we werk en arbeid zullen benaderen in de toekomst.

20u00 Jeneververhalen en afvalbierjenever proeven.
Een avond met Henriëtte Waal (MANUFACTUUR 3.0)

Tijdens de Nocturne kan je proeven van bijzondere jenever gemaakt van Hasselts afvalbier. Onder genot van sterke jeneververhalen wordt het een warme avond.

Op uitnodiging van Z33 heeft de Buitenbrouwerij van Henriëtte Waal samen met de lokale Hasseltse stokerij 't Stookkot een afvalbierjenever gestookt ter gelegenheid van MANUFACTUUR 3.0 en de Stadstriënnale.

Jenever en de stad Hasselt zijn onherroepelijk met elkaar verbonden. Ooit was jenever de volksdrank. Dit veranderde in 1958 toen de regels rond het thuis stoken flink werden aangescherpt. Verschillende zware incidenten die het gevaar van jenever en het stoken aan het licht brachten waren hiervoor de oorzaak. Tegenwoordig houden nog enkele stokerijen de jenevertraditie in ere. Sommige stokerijen hebben de overstap gemaakt naar bier. In tegenstelling tot jenever heeft bier een beperktere houdbaarheidsdatum en soms mislukt er wel eens een batch. Als je dit afvalbier weer verstookt tot jenever heb je van bijsmaakjes geen last en geeft de hop in het bier de jenever een eigen karakter.

De Buitenbrouwerij, bedacht en ontwikkeld door ontwerper en bierbrouwer Henriëtte Waal, maakt de connectie tussen mens en landschap. Door gebruik te maken van lokaal bron-, oppervlakte- of regenwater en lokale ingrediënten ontwerpt Henriëtte Waal locatie gerelateerde speciaalbieren in samenwerking met lokale brouwers.

doorlopend - Printbar met KOPIJ en Guido De Boer

Bezoek de printbar in het atelier van KOPIJ en kom het werk checken van hun (micro-)resident Guido de Boer. Je kent hem o.a. van Kapitaal Utrecht, High On Type, Vormplatform.nl en zijn fantastisch (typo)-grafisch werk. Voor KOPIJ werkt hij rond de waarde van uitgesproken typografie in het publieke domein en onderzoekt hij wat de impact van protest is en welke rol typografie daarin kan hebben.
Als onderdeel van de tentoonstelling MANUFACTUUR 3.0 werkt KOPIJ sinds oktober in Z33 aan hun Fanlab project.

 

Tijdens de nocturne kan je deze tentoonstellingen te bezoeken
. MANUFACTUUR 3.0 in Z33 (Hasselt) én C-mine designcentrum (Genk)
. Toegepast 21 in Z33 (Hasselt)

#z33be #manufactuur #stadstriennale #trademarks2016 #nocturne

MANUFACTUUR 3.0 is een project van Z33 als onderdeel van TRADEMARKS Stadstriënnale Hasselt-Genk (01.10.2016 – 08.01.2017). 

Stadstriennale Hasselt Genk logo 2016
<

Stadstriënnale Hasselt-Genk is een samenwerking tussen verschillende partners: Het Stadsmus, Jenevermuseum, Z33, Modemuseum Hasselt, Cultuurcentrum Hasselt, Stadscampus UHasselt, Provincie Limburg, Stad Hasselt, Stad Genk en C-mine.

logo C-mine

Locatie

Organisatie