Earth Paint workshop met Atelier NL

17.11.2016 om 13u00 16u00

In het kader van hun onderzoek en deelname aan de tentoonstelling MANUFACTUUR 3.0, geeft ontwerpstudio Atelier NL een workshop Earth Paint op donderdag 17 november in Z33.

Ontdek de kleuren van Hasselt en leer hoe je via een eeuwenoude methode – stap voor stap – verf kan maken van ruwe klei en zand van een specifieke plek. Samen met Atelier NL stel je het specifieke 'kleurenpalet van Hasselt' samen en verander je lokale aarde in bruikbare verf.

17 november in Z33, 13u00-16u00
In het kader van MANUFACTUUR 3.0, een project van Z33 als onderdeel van TRADEMARKS Stadstriënnale  Hasselt-Genk (01.10.2016 – 08.01.2017).
Taal van de workshop is Nederlands.
Deelname is gratis.

INSCHRIJVEN

VOLZET. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Atelier NL

Atelier NL is de studio van duo Lonny van Ryswyck (1978) en Nadine Sterk (1977). In 2006 begonnen ze deze designstudio in Eindhoven, direct na afronding van hun opleiding aan de Design Academy, waar zij nu zelf met veel plezier lesgeven. Atelier NL maakt gebiedseigen producten die laten zien hoe rijk de aarde is en hoe waardevol lokale grondstoffen zijn.
Klei en zand, maar ook data en zwerfvuil, verwerken ze tot betekenisvolle, duurzame projecten. De grondige analyse van deze materialen en van het landschap als geheel tot op moleculair niveau, heeft geleid tot een unieke filosofie. De daaruit ontstane projecten en producten tonen een helder verband tussen ruwe materialen, de herkomst ervan en tal van nieuwe toepassingen. Zoals het lokale Kleiservies (Clay Service) geproduceerd uit lokale klei van diverse gebieden in Nederland en daarbuiten, en hun nieuwste project Zand-Glas gemaakt van 'wild' zand van de Zandmotor bij Kijkduin.
www.ateliernl.com

Locatie

Organisatie