Jasper Rigole (BE)

10.11.2015 om 20u00
Jasper Rigole (BE)

Organisatie: Z33

In de afgelopen tien jaar heeft Jasper Rigole een artistieke praktijk opgebouwd die vertrekt van wat hij andermans herinneringen doopte. De gevonden 'herinneringsdocumenten' die Rigole verzamelt en archiveert, vormen de basis voor zijn films en audiovisuele installaties, de interactieve IICADOM website en performances. Familiefilms, prentkaarten, verloren puzzelstukjes, verweesde familiefoto's en brieven worden op een eigenzinnige manier herbruikt, gecategoriseerd en met elkaar in verband gebracht.

Toeval, associatie en serendipiteit spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het oeuvre van Rigole. Deze AZ-lezing kadert in Rigole's tentoonstelling in Z33 '81 dingen waarvan ik dacht dat ik ze vergeten was' waarin het archief voor het eerst in al zijn facetten en op grote schaal wordt gepresenteerd in een combinatie van nieuwe en bestaande werken.

Deze solo-presentatie is samen met een publicatie een van de uitkomsten van de afronding van het doctoraat in de kunsten aan de School Of Arts, Gent (KASK) van Rigole waarin hij zijn eigen praktijk in een breder kader onderzoekt vanuit thema's als geheugen, herinnering, verzamelen, archivering en media-archeologie.

www.jasperrigole.com

Lezing in het Nederlands.

De A-Z lezingen vinden plaats in de Zebrazaal van Z33 (Zuivelmarkt 33, Hasselt).

Toegangsprijs: 5 euro (inclusief 1 drankbon).Studenten betalen 3 euro op vertoon van hun studentenkaart. 


Registratie

Reserveer je plaats online


Locatie

Organisatie