Z33 in Milaan: Atelier Clerici

Z33 presenteert een nieuwe designattitude
14.04.2015 19.04.2015
Z33 presenteert een nieuwe designattitude
Z33 en Space Caviar brengen ontwerpers, bedrijven en instellingen samen om te experimenteren met nieuwe vormen van leven en maken.Atelier Clerici toont een dwarsdoorsnede van de meest vooruitstrevende voorbeelden van social design, materiaal- en technologische innovaties, maak-cultuur, ontwerponderwijs en internationale platforms voor designkritiek en onderzoek. Zowel opkomend talent als gevestigde designers vinden er een plaats.

 

Z33 presenteert drie coproducties die de huidige staat van design en de groeiende discussie omtrent het potentieel ervan in vraag stellen.

BEYOND THE NEW

Hella Jongerius en Louise Schouwenberg hebben een Manifest geschreven waarin ze pleiten voor een idealistische agenda en ontwerpers oproepen de leiding te nemen in een noodzakelijke mentaliteitsverandering: "Wat de meeste designbeurzen gemeen hebben is een deprimerende overvloed aan zinloze producten, commerciële hypes rond vermeende innovaties, en lege retoriek.” Ze bekritiseren de obsessie met het Nieuwe omwille van het Nieuwe. Deze publicatie is mogelijk gemaakt door Design Academy Eindhoven,Design Indaba, en Z33.

BIO Ljubljana

Het continuerende proces van verschillende projecten die voortvloeiden uit BIO50,  de 24e biënnale van design in Ljubljana, wordt gepresenteerd in Atelier Clerici, waaronder Hacking Households en BIO50 Hotel. Daarnaast wordt er ook inzicht gegeven in het collaboratieve werkproces van BIO50, welke onder het curatorschap stond van Jan Boelen/Z33. Momenteel gaat BIO verder als een internationaal platform voor nieuwe benaderingen in design en wordt er gewerkt aan specifieke projecten en veerkrachtige structuren die zich steeds verder door ontwikkelen, voorbijgaand aan de tijdspanne van de biënnale zelf.

MA Alumni Design Academy Eindhoven

Samen met Design Academy Eindhoven, presenteert Z33 een selectie van het werk van recent afgestudeerde masterstudenten Social Design en Contextual Design. Onderdeel hiervan is het afstudeerproject van Gabriel A. Maher. Het onderzoek van Maher kijkt naar designsystemen, en hoe deze betrekking hebben op genderrepresentaties.

Dagelijks vinden er verschillende evenementen, performances en discussies plaats in de elf tentoonstellingszalen. Zowel nieuwe vragen over de toekomst van design komen aan bod, alsook linken naar architectuur, technologie en de grotere context van het leven.

Voor het volledige programma klik hier.

Persmateriaal (Engels) kunt u hier vinden. 

Atelier Clerici
Via Clerici, 5, 20121 Milaan, Italië
Open 14–19 april 2015, 10.00-20.00
www.atelierclerici.com

Locatie

Organisatie