BAS (BE)

organisatie: Architectuurwijzer
24.02.2015 om 20u00
BAS (BE)

Dirk Jaspaert is oprichter van het Bureau voor Architectuur en Stabiliteit, kortweg BAS. Hij geeft samen met zijn team advies inzake architectural structural engineering aan talloze architectenbureaus uit binnen- en buitenland. Onder andere Luc Deleu/TOP Office, 51N4E, awg, Neutelings Riedijk Architecten, Robbrecht en Daem, Marie-José Van Hee, Stéphane Beel en David Chipperfield konden al rekenen op de diensten van BAS.

De werkwijze van BAS bestaat erin om vroeg in het ontwerpproces een samenwerking op te zetten tussen de architect en de ingenieur stabiliteit. Tijdens die samenwerking maken beeldende, programmatorische en structurele ideeën deel uit van dezelfde cyclus. Dat resulteert telkens in een concept waarin de structuur een reële, zo niet cruciale, rol speelt. Dirk Jaspaert doceert aan de faculteit Architectuur van de KU Leuven (LUCA).

Met BAS/ Dirk Jaspaert nodigt Architectuurwijzer een onderzoekende ingenieur uit die mee aan de basis ligt van het succes van de huidige generatie Belgische architecten. 

www.basbvba.be

De A-Z lezingen vinden plaats in de Zebrazaal van Z33 (Zuivelmarkt 33, Hasselt).

Toegangsprijs: 5 euro (inclusief twee drankbonnen)

Studenten betalen 3 euro op vertoon van hun studentenkaart.


Registratie

Reserveer je plaats online


Locatie

Organisatie