Presentatie installatie Kaleb de Groot en discussiemoment Stijn Van Dorpe en Robbrecht Desmet.

08.12.2013
FLACC Genk
Testopstelling performance Kaleb de Groot

Zondag 8 december presenteert Kaleb de Groot zijn installatie “Barricade, Demo’. Een nieuwe serie opblaasbare sculpturen, geproduceerd in nauwe samenwerking met FLACC, worden gecombineerd met handgemaakte bouwmaterialen. Startpunt voor de installatie is de vraag “Als opstand en creativiteit individuele krachten zijn, waarom ontbreekt er bij de hedendaagse barricades dan een intentionele esthetiek?” ‘Barricade, Demo” is een try out voor een actie, dan wel barricade, en zal in de toekomst in het publieke domein gepresenteerd worden als theaterstuk en als interventie.

Op dezelfde dag is er een discussiemoment rond de gezamenlijke werkperiode van Stijn Van Dorpe en Robbrecht Desmet, waar ze ingaan op de methodiek van hun samenwerking. Op uitnodiging van Van Dorpe en Desmet introduceren ROTOR architects en kunstenaars Nico Docx, Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat en Achim Lengerer hun samenwerkingsmodellen, waarbij gezocht wordt naar de overlap of gemeenschappelijke kenmerken met de kunstpraktijk van Van Dorpe en Desmet.

De scenografie is doorlopend te bezoeken. Het discussiemoment is van 13.00 tot 18.00 en de voertaal is Engels. Reserveren via info@flacc.info is gewenst. De locatie is FLACC, Andre Dumontlaan 2, 3600 Genk.

Locatie

FLACC
Casino Modern, André Dumontlaan 2
3600 Genk
+32 (0)89 84 52 23

De openingstijden zijn afhankelijk van het op dat moment lopende project. Het is daarom aangewezen om vooraf contact op te nemen met FLACC.

Organisatie