MAD-faculty studenten geselecteerd voor 'Wild Horses & Trojan Dreams' tentoonstelling in Marres (Maastricht)

Deze winter presenteert Marres 'Wild Horses & Trojan Dreams', de eerste tentoonstelling binnen het nieuwe programma 'Marres Currents'. In deze jaarlijks terugkerende tentoonstellingsreeks toont Marres per keer een selectie pas afgestudeerde kunstenaars van kunstacademies en hogescholen in Nederland, België en Duitsland. 'Marres Currents' biedt veelbelovende kunstenaars een toonmoment buiten de onderwijscontext en ontwikkelt daarnaast een internationale infrastructuur voor talentontwikkeling. 

Voor 'Wild Horses & Trojan Dreams' selecteerden de Belgische curatoren Laura Herman en Pieter Vermeulen onlangs afgestudeerde kunstenaars die verschillende noties rond auteurschap, subjectiviteit, kennis en (artistiek) onderzoek in hun werk verkennen. 

Deelnemende academies: Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM), Académie Royale des Beaux-Arts de Liège, AKV/Sint-Joost Breda, ENSAV/La Cambre Brussel, Hogeschool Gent/School of Arts (KASK), Sint-Lucas Antwerpen, KASK Antwerpen, Kunstakademie Düsseldorf, LUCA/Sint-Lucas Brussel, LUCA/Sint-Lucas Gent en PXL/MAD-Faculty Hasselt.

Deelnemende kunstenaars: o.a. Fabian Altenried, Nima Bahremand, Lou Benesch, John Bijnens, Christophe Clarijs, Rens Cools, Lisa Decavel, Sven Dehens, Kipras Dubauskas, Sibe Duijsters, Daan Gielis, Laetitia Jeurissen, Ekaterina Kaplunova, Jóhanna Kristbjörg, Saori Kuno, Astrid Mingels, Juan Pablo Plazas, Sanne Vaassen, Jelena Vanoverbeek en Charles-Henri Sommelette.

Info:
Opening tentoonstelling 17 december 2013 om 17u00
Van 18 december 2013 tot 1 januari 2014
Marres - centre for contemporary culture, Capucijnenstraat 98, Maastricht
In het kader van de tentoonstelling wordt op woensdag 18 december van 10u30 tot 17u00 een Artist Pecha Kucha georganiseerd bij Lumière Cinema Maastricht.
www.marres.org