Oproep beeldende kunstenaars ZOUT DIY-festival Oostende

Onder impuls van een aantal kunstenaars organiseren verschillende kunstencentra en steunpunten van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 november 2013 in Oostende een Do It Yourself-driedaagse voor jonge makers en kunstenaars uit de beeldende kunst- en podiumsector, met een grote klemtoon op het zelforganiseren.

Twee dagen worden thema’s aangekaart waar kunstenaars vandaag van wakker liggen.
 Waar ontmoet ik mijn generatiegenoten en hoe breng ik een interactie op gang? 
Hoe kom ik aan artistieke en zakelijke feedback voorbij de veilige muren van een opleiding, maar los van de instituten? Wat is mijn positie in de maatschappij? En vooral: hoe organiseer ik mezelf?


Jonge kunstenaars en mediatoren, kunstcritici, progammatoren, curatoren en dramaturgen nemen CC De Grote Post en Mu.ZEE in. En zoeken tijdens dieptegesprekken, speeddates, keynotes, mentorgesprekken en een Pecha Kucha naar alternatieven voor hedendaagse problemen.
 Overgoten met hier en daar artistieke interventies en voorstellingen die een snaar raken.

Bekijk hier het programma van donderdag 21 november.
Bekijk hier het programma van vrijdag 22 november.

De derde dag worden de deuren van CC De Grote Post en Mu.ZEE opengesteld voor het grote publiek, met enkele voorstellingen en een echte pop-up-tentoonstelling.


Bijdrage in de kosten: 15 euro, incl. lunch en receptie (betalen aan de deur)
Inschrijven: kan via deze link.
Voor mentorgesprekken / consultaties kan je enkel ter plaatse inschrijven. (Beperkt aantal plaatsen!)

ZOUT is een organisatie van Vrijstaat O., BAM, VTi, Mu.ZEE, TAZ, CC De Grote Post en Kunstenloket met de medewerking van VUB-Crosstalks en Entrepot Villa Bota.