Z33 lanceert De Unie Hasselt-Genk

Gisteren werd in Z33 het nieuwe kunst in de open ruimte project ‘De Unie Hasselt-Genk’ officieel aangekondigd met een persmoment.

Met De Unie Hasselt-Genk bouwen Z33, de provincie Limburg en de twee steden Hasselt en Genk samen met hedendaagse kunstenaars en lokale cultuurorganisaties aan een hedendaagse kunstroute.

De Unie Hasselt-Genk legt zowel fysisch als mentaal nieuwe verbindingen tussen de twee steden en maakt de al bestaande verbindingen meer zichtbaar. De kunstroute zal te bezoeken zijn tussen 21 juni en 5 oktober 2014. Nadien blijft een selectie van een tiental werken permanent staan en groeit het traject de volgende jaren nog aan. Dit project is na ‘pit’ in Borgloon het tweede traject met kunst in de open ruimte van Z33, het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg.

www.uniehasseltgenk.be

Lees het volledige persbericht hier.