Ithaka zoekt kunstenaars voor de eenentwintigste editie

Vanaf nu kunnen kunstenaars zich inschrijven voor de 21e editie van het beeldende kunstenfestival Ithaka.

Ithaka is een beeldende kunsttentoonstelling voor jong artistiek talent en haar eenentwintigste editie gaat door van 26 tot 30 maart 2013. Dit jaar krijgen vijftien geselecteerde kunstenaars de kans hun werk te exposeren op een leegstaande locatie in de Leuvense binnenstad.

Ithaka 21 - Monumental

 Dit jaar werkt Ithaka rond de term ‘Monumental’. Twee van de drie gebouwen dragen de stempel van monument. Wat is de betekenis hiervan voor het gebouw, voor de stad en voor de mensen die in een monument leven? Wordt monumentaliteit of grootsheid overschat of juist niet genoeg naar waarde geschat? Ithaka 21 Monumental wil vragen stellen bij de ontwikkelingen in urbanisatie, bij monumentaliteit en bij het verheffen van steen of mens tot monument.

meer info op ithaka21.wordpress.com

Hoe deelnemen?

Kunstenaars die zich willen inschrijven, dienen de informatiefiche ingevuld terug te bezorgen vóór zondag 20/01/2013. Bij het inschrijvingsformulier dienen een uitgewerkt projectvoorstel (beschrijving en schets en/of foto’s), een kostenraming en eventueel een portfolio gevoegd te worden. Alles mag digitaal bezorgd worden aan ithaka@loko.be of per post op LOKO Cultuur, ’s-Meiersstraat 5, 3000 Leuven.

Kunstenaars die een bezoek willen brengen aan de locatie, dienen vóór dinsdag 1 januari 2013 een seintje te geven op ithaka@loko.be. Locatiebezoek is mogelijk op vrijdag 4 januari 2013 om 14u.

De selectiegesprekken met de geïnteresseerde kunstenaars vinden plaats op donderdag 07/02, vrijdag 08/02 en zaterdag 09/02/2013.