Ithaka zoekt jonge kunstenaars

Ithaka is een beeldende kunstenfestival dat jaarlijks door LOKO Cultuur, de Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie, wordt georganiseerdZe willen jonge kunstenaars de kans geven om voor de eerste keer te exposeren voor een echt publiek. Ervaring met de professionele wereld is niet nodig en zelfs absoluut verboden. Er wordt telkens vertrokken vanuit een leegstaande locatie, een gebouw met een bepaalde geschiedenis waardoor de kunstenaars die er zullen tentoonstellen, zich laten inspireren.

De Ithakawerkgroep organiseert infosessies op maat over de stap naar het professionele leven en geven feedback op het kunstwerk. Wie op Ithaka staat met zijn werk krijgt ook financiĆ«le steun om zijn project te organiseren

Mail naar ithaka@loko.be of vul het document in op hun website.

Om de twintigste editie te vieren, krijgen dit jaar geen 15 maar 20 kunstenaars  de kans om een werk  te exposeren op het festival.

Ithaka 20 zal doorgaan van 24 tot 28 april 2012.